Artiklar > Den stora resan, en del av många

Den stora resan, en del av många

Av: Niclas_skane

Detta kommer bli lite av en resedagbok för mig och min kompis.

Vi har planerat att köra från Båstad upp till norra Sverige för att sedan därifrån köra genom hela Ryssland in i Kina, ner till Australien vidare upp igen till Indien och in i Afrika. Köra runt i Afrika för att sedan bege oss hem genom Europa till Sverige igen.

Detta kommer bli ett äventyr utöver det vanliga med många hinder och möjligheter längs vägen. Det svåraste för oss båda är att komma på allt man lär behöva och måste göra innan resan ens börjar, men samtidigt tänka på att vi bara kommer ha en bil att ha alla saker i vilket kräver mycket praktiskt tänkande bara det. Vad vi båda är medvetna om är att detta är en resa som man kan söka många sponsorer till.

När det kommer till sponsring tänker vi söka på så mycket vi kan. Bilen är den största sponsringen som vi vill ha men samtidigt så kommer det vara en massa kläder vi kommer att behöva. Alla säsongernas alla väder måste vi ha kläder till vilket i sin tur blir en hel del det med. 

Vi har redan kollat om det är möjligt att köra som vi vill, och de preliminära svaret blev att det är möjligt. Vad som är ett annat stort problem för oss är vad vi vill att bilen ska drivas på och hur tätt bensinstationerna ligger i de olika länderna. Det kommer helt klart bli en hel del stopp längst vägen. Själv älskar jag vinter och snö så min snowboard är ett måste på resan, medan min kompis Kristian älskar att fiska så de sakerna ska helt klart med. Så har du koll på någon magisk plats vi inte får missa, skriv till mig direkt då så att den får sin plats i våran resa! för inget stopp är för litet och likaväl så är ingen utmaning för svår förrän man valt att ge upp!

Det kommer ju helt klart bli en hel del nätter sovandes i bilen men så mycket vi kan och har råd har vi tänkt sova på hotell eller vandrarhem av olika slag. En självklarhet som måste med på resan är såklart ett tält så att man inte missar det otroliga naturliv vi lär få se längs vägen.

Det finns säkert mycket vi har glömt och inte tänkt på så om du tror du har kommit på något får du gärna höra av dig eller om du bara vill hjälpa oss att lyckas genomföra denna otroliga resa så får du gärna höra av dig, all hjälp, alla idéer eller förslag är uppskattade!

Det finns än mycket kvar att göra innan den stora dagen kommer då resan ska börja, men alla problem har en lösning och sen när fanns det inte utmaningar i äventyr? Det är bara att jobba vidare och se vart resan får sitt slut.

Som min kompis Daniel alltid sa till mig

``Våga va den du är & var aldrig rädd för det livet bjuder på för du får bara en chans på det´´ 

Tills jag skriver igen önskar jag alla ett härligt äventyr genom livets slingriga stig

Niclas

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2008-02-24 09:29   natural-mystic
good luck,
if you need advice in auatralia,drop me a mail, i have lived there for 5 years and drove a 73 vw kombi around the whole country,even on 4wd tracks (o:
colin
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!