Nyheter > Ekonomiskt bidrag till projektet "Rätten ...

Ekonomiskt bidrag till projektet "Rätten till friluftsliv"


Foto: Nathalie Malic

Den 6 mars hölls Svenska PostkodLotteriets förmånstagargala, den årliga utdelningen till ideella organisationer som arbetar för en bättre värld för människor, djur och miljö.

Scouterna tog emot totalt 17 miljoner kronor som ska bidra till att ge ännu fler barn och unga en meningsfull fritid med äventyr, kompisar och friluftsliv.


Scouterna och Friluftsfrämjandet tog emot 7 miljoner kr från Postkodlotteriet till projektet "Rätten till friluftsliv.

Scouternas generalsekreterare Katarina Hedberg tog emot checken på 10 miljoner för bidrag till verksamheten respektive 7 miljoner kronor för specialprojektet "Rätten till friluftsliv" som ska genomföras tillsammans med Friluftsfrämjandet.

– Vi ser att intresset för Scouterna ökar. Tack vare bidraget får vi nu möjlighet att ge ännu fler barn och unga en fritid fylld av äventyr och kompisar, säger Katarina Hedberg, Scouternas generalsekreterare.

Med stödet från PostkodLotteriet kommer Scouterna kunna fortsätta sitt arbete för att utvecklas till förebilder, överträffa scouternas förväntningar i varje möte och ge fler möjligheten att uppleva scouting.

Varje år delar PostkodLotteriet ut pengar till ett antal specialprojekt. I år tilldelades Scouterna, tillsammans med Friluftsfrämjandet 7 miljoner kronor för projektet "Rätten till friluftsliv". Tillsammans är Scouterna och Friluftsfrämjandet ledande organisationer i Sverige inom friluftsliv

– I den bästa av världar har alla människor samma förutsättningar att ta del av ett rikt friluftsliv. Tack vare Scouternas och Friluftsfrämjandets nya gemensamma satsning tar de ett viktigt steg närmare den visionen, säger Cecilia Bergendahl, lotteriföreståndare för Svenska Postkodföreningen, tillika Managing Director på Novamedia Sverige som driver PostkodLotteriet.

– I det här projektet ska vi i partnerskap med Friluftsfrämjandet jobba för att tillgängliggöra friluftslivet för fler barn och unga, oavsett funktionalitet. "Rätten till friluftsliv" är en avgörande språngbräda till en stärkt relation mellan människa och natur inom alla områden. Tillsammans kan vi utveckla våra verksamheter, ge ökat stöd till ledare och ge fler möjlighet till ett bra friluftsliv, säger Katarina Hedberg.

– Vi vet hur viktig naturen är för folkhälsan – det är därför friluftsliv ska vara för alla. Vi är så tacksamma över att vi, med stödet från Svenska Postkodlotteriet, kan lägga extra fokus på att göra friluftslivet ännu mer tillgängligt för barn och unga, säger Lars Lundström, generalsekreterare Friluftsfrämjandet.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar