Nyheter > De ska paddla Nordens längsta vattenväg

De ska paddla Nordens längsta vattenväg


Foto: Roger Strandberg

Paddlingen börjar vid Kärringsjön, inne i den härjedalska fjällvärlden i Rogens naturreservat. Där rinner vattnet vidare över gränsen till Norges tredje största sjö Femunden. Trysilelva tar vid och när den åter passerar landsgränsen blir namnet Klarälven, som slingrar sig hela vägen ner till Karlstad och Vänern. Dit paddlar paret i en kanadensare.

- Suget efter långturer finns alltid där och längtan efter en paddling började växa rejält för några år sedan. Nu ska det äntligen bli av, säger Niclas Bentzer.

När det är dags att korsa Vänern byts kanadensaren ut till varsin havskajak som paddlas resterande sträcka genom Göta Älv ner till Göteborg och havet. Både Linnea och Niclas har tidigare erfarenheter av att göra långa turer men det har uteslutande handlat om fjäll och för Niclas del enbart om vinter och skidor medan Linnea även har vandrat Gröna Bandet genom svenska fjällvärlden.


Vacker höstpaddling. Foto: Roger Strandberg

- Vi har båda paddlat en hel del tidigare och tycker att det är ett fint sätt att umgås med naturen på, men vi är långt ifrån experter på området. Så det ska bli kul att skaffa mer erfarenheter och utvecklas, säger Linnea Nilsson-Waara.

Linnea och Niclas har båda fiske som ett stort gemensamt intresse och hoppas att kunna lura några större fiskar att nappa längs resan från fjällvärlden till havet. Paddlingen kommer att vara varierande. Från små åar till stora sjöar och utmanande forsar. Det är inget som avskräcker Linnea och Niclas då de ser variationen som ett välkommet och lärorikt inslag.

Turen kommer att starta någon gång efter midsommar när snösmältningen avtagit och vattenmängderna minskat.

Följ Nordens längsta vattenväg hos Deluxeturer eller på Waara Worldwide

Facebook: deluxeturer 

Instagram: @deluxeturer

Facebook: waaraworldwide

Instagram: @waaraworldwide

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook