Nyheter > Chasing The Elements - att finna vägen ...

Chasing The Elements - att finna vägen tillbaka till naturen

Chasing the Elements är ett projekt som har lett fram till en film med ett tydligt budskap – inspirera människor att möta naturen, att se det fantastiska som finns där ute och förstå vikten av att respektera det. På fredag har den premiär på Skandiabiografen i Stockholm.

Under en intensiv månad reste ett team professionella actionsport-atleter från olika länder tillsammans med vanliga ungdomar från Lofotens vackra landskap och upp till Nordkap, för att utmana och möta naturen i bergen och till havs, genom olika aktiviteter och sporter. Chasing the Elements är filmen om deras upplevelser av naturen och de utmaningar som de ställdes inför.

Adam Holm är personen och hjärnan bakom projektet. Han har levt ett liv vid havet och är dubbel världsmästare i vindsurfing. När han förra året - trots en flerårig heltidssatsning - blev utan en OS-plats i Rio, började han att ifrågasätta vad som är viktigast i livet. Svaret pekade mot naturen och resultatet blev projektet Chasing the Elements.

Med projektet önskar han att visa människans starka band till naturen och inspirera andra att ge sig ut i naturen. För att sprida budskapet vidare och inspirera barn och unga om hur viktig naturen är för oss människor, har Adam även varit runt på en skolturné där han reste runt i Sverige i en elbil, bott i tält och besökt skolor för att möta och inspirera barn och ungdomar och aktiverat dem ute i naturen.

Filmen ”Chasing the Elements” kommer att ha premiär 25 november på Skandiabiografen i Stockholm. Regissör för filmen är Filip Wallin.

Läs mer om filmen.

Facebook.

Se trailer:

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in