Nyheter > Banff OPEN AIR - Utomhusbio med bergstema - ...

Banff OPEN AIR - Utomhusbio med bergstema - fri entré

Foto: In screen, Basecamp, Denali National Park, Alaska © Christian Pondella

Under augusti och september arrangeras fem utomhusviningar av Banff Mountain Film Festival i Sverige och Norge. I anknytning till filmvisningen arrangeras en frilufts-loppis, “The Outdoor Gear Flea Market”, där man kan vara med gratis och sälja sin begagnade friluftsutrustning.

Under augusti och september 2022 arrangeras fem utomhusviningar av  Banff Mountain Film Festival i Sverige och Norge. De ställen som är med när den första turnén av Banff OPEN AIR arrangeras är Stockholm, Uppsala, Göteborg, Klipppan och Oslo.

Den kanadensiska Banff Mountain Film Festival är världens största filmfestival inom bergskultur. Bredden på filmutbudet är oöverträffat då man varje år får in över 400 bidrag från hela världen. Ett urval av festivalfavoriter visas sedan under “World Tour” som varje år gästar över 50 länder och lockar en global publik på mer än en halv miljon besökare varje år.

“Tanken med Banff OPEN AIR är att vi efter 20 år som arrangör i Skandinavien vill bjuda alla på en öppen fest med bergsfilm. På årets OPEN AIR visar vi tio publikfavoriter från tidigare år på stor filmduk i parkerna. Det kommer även att finnas utställare och foodtrucks på plats så räkna med skönt häng.

Adrian Nordenborg, Arrangör

Innan filmfestivalen, som startar när det blivit mörkt, är det andra aktiviteter i parken. 

En frilufts-loppis, “The Outdoor Gear Flea Market”, där man kan vara med gratis och sälja sin begagnade friluftsutrustning. I Stockholm och Göteborg kommer det även finnas klättervägg med instruktör, för den som vill prova klättring. Allt har fritt inträde!

“Loppisarna med fokus friluftsprylar verkar lockande, eftersom det i dagsläget redan är över 15 000 personer som markerat intresse på Facebook-eventen.”

Adrian Nordenborg, Arrangör

Datum och parker 2022

Stockholm, Rålambshovsparken, 20 augusti

Uppsala, Tornerparken, 21 augusti

Göteborg, Slottsskogen, 3 september

Klippan, Läderbackarna, 10 september

Oslo, Marienlystparken, 16 september

Läs mer om eventet här.

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!