Nyheter > Årets Näräventyrare 2011 är utsedda av årets ...

Årets Näräventyrare 2011 är utsedda av årets jury Barbro Lindman

Anledningen till att Näräventyrsbloggen utser Årets Näräventyrare för andra året i rad är att lyfta upp och synliggöra möjligheterna till ett aktivt och spännande friluftsliv i närområdet och för en låg kostnad, oberoende av var man bor. Ett äventyrs tänk i vardagen ökar känslan av att ta vara på tiden och leva i nuet.

Beskrivning av Helena och Thomas Tranevings näräventyr: 

De är ute på nya äventyr varje helg och i bland någon dag mitt i veckan. Familjen Traneving vill inte att livet bara ska lunka på, de vill njuta av varje dag och det gör familjen genom olika äventyr i Sverige och Alperna, Dolomiterna osv.  De bloggar om varje äventyr och lägger då med kartor, bilder och tips så att andra lätt ska komma ut i naturen. Familjen Traneving brinner för äventyr och uteliv!

Barbro Lindmans motivering: 

Helena och Thomas Traneving lyckas fantastiskt bra med att genomföra äventyr i närområdet.

Många, intressanta och varierande näräventyr. Dessutom tillsammans med sina fyra barn. Familjens hemsida är lätt att få översikt över. Bilder, beskrivningar och för vissa turer även inlagda kartor skapar inte bara drömmar utan visar även möjligheterna för oss alla att ta oss ut på egen hand för att genomföra näräventyr.

Helena och Thomas får förutom ära och berömmelse en signerad bok "Kajakäventyr längs norska kusten" från årets jury, äventyraren och författaren, Barbro "Babbs" Lindman.

 

 

Här kan du läsa mer om utmärkelsen

Här kan du läsa mer om familjen Tranevings äventyr

 

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!