Nyheter > Årets Äventyrare 2019

Årets Äventyrare 2019

Den prestigefulla utmärkelsen Årets Äventyrare 2019 har gått till Linda Åkerberg och Anders Eriksson. Linda tog sig från Smygehuk till Treriksröset och Anders seglade som första svensk jorden runt.

På grund av rådande situation delas tyvärr inte priset ut detta år på mässan som sedvanligt tidigare år. 

Den prestigefulla utmärkelsen Årets Äventyrare syftar till att lyfta fram och tydliggöra äventyret som ett fenomen, men också den lust och beslutsamhet som äventyrarna besitter och som visar att ingenting är omöjligt. 

Årets kvinnliga äventyrare Linda Åkerberg,

tilldelas priset för sin resa från Smygehuk i söder till Treriksröset i norr och att hon på vägen tagit sig genom Sveriges alla 25 landskap helt för egen maskin. Den 1 juni inleddes äventyret och fyra månader senare hade Linda, som första svensk, tagit sig för egen maskin till fots på cykel och med kajak genom Sveriges alla 25 landskap. Totalt 485 mil. Målet var också att utforska möjlighet till äventyr i vårt fina land utan att behöva resa och påverka miljön.

Årets manliga äventyrare Anders Eriksson,

tilldelas priset för att som första svensk seglat runt jorden. Han gjorde det själv och utan stopp. Seglingen inleddes den 21 juni 2018 och pågick i 223 dagar. Anders, som är 61 år och gammal sjökapten, kände att det var dags för ett äventyr. Med sparsamma ransoner av både vatten och mat tog han sig från Ljungskile via Kanarieöarna, förbi Sydafrika, söder om Australien och sedan norrut över Atlanten för att till slut återvända till Ljungskile. En lång seglats som tog kaptenen över de sju haven och på ett inspirerande äventyr.

-Både Anders och Linda har genomfört fantastiska äventyr som tagit dem till nya och spännande platser i Sverige och runt om i hela världen. Ihärdighet, ensamhet men också många möten, har påverkat deras äventyr. Att vara ute så pass länge kräver vilja, planering och driv. Båda har genomfört sina expeditioner med bravur, noggrannhet och med ett stort hjärta, säger Fredrik Erixon, grundare Årets Äventyr AB.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2020-03-20 18:16   spacemonkey
Gratulerar!
 
2020-03-20 18:20   luleå
Grattis bra jobbat.
 
2020-03-22 07:18   seobserver
Strogt gjort, grattis!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in