Artiklar > Åre Enduro – nyhet under Åre Bike Festival

Åre Enduro – nyhet under Åre Bike Festival

2-6 juli arrangeras Åre Bike Festival för femte gången i ordningen. Festivalen har på kort tid blivit lite av en institution i mountainbike-Sverige och lockar cyklister på alla nivåer. I år höjer man ribban ytterligare ett snäpp när man står värd för ett av stoppen i sprillans nya Canyon Enduro Series.

Under festivaldagarna blir det bland annat guidade stigcykelturer, clinics för downhill, freeride och crosscountry, barnaktiviteter, after bike på Parkvillan och skönt häng. Det blir också ett antal tävlingar så som Whip it good, Chainless, kids downhill och DH Sprint. Självklart kommer även prestigefyllda Crazy Race tillbaka. Årets stora nyhet är lördagens Åre Enduro by Sweet Protection som ingår i den nystartade Canyon Enduro Series – ett tävlingsformat som vuxit mycket i popularitet där utmanande uppförscykling kombineras med minst lika utmanande cykling utför.

- Vi ser fram emot att visa varför cyklingen i Åre och Åre Bike Park rankas bland de bästa i världen. Under Åre Bike Festival siktar vi på att bjuda nya som gamla cyklister på en extra kul cykelupplevelse och ett sjukt trevligt häng. Schemat är späckat med både nya inslag och gamla favoriter med endurotävlingen som en av höjdpunkterna, säger Christian Strömberg, festivalgeneral, Åre Bike Festival.

Åre Bike Festival arrangeras av den ideella föreningen Åre Bergscyklister, i syfte att främja och fira cyklingen i Åre. I fokus står cykelupplevelsen och glädjen i att uppleva denna i sällskap med gamla och nya vänner.

Mer information om Åre Bike Festival

Foto: Robin Wallner

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2014-07-07 08:25   skogsmulle101
så jäkla kul den veckan är!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!