Nyheter > Antalet vuxna som söker sig till det ...

Antalet vuxna som söker sig till det organiserade friluftslivet ökar stort

Foto: Niclas Vestefjell

Människor vallfärdar inte bara ut i naturen, utan också till det organiserade friluftslivet. Månad efter månad ökar Friluftsfrämjandets medlemmar i alla åldrar och över hela landet. Störst är ökningen hos vuxna – nära 13 % fler blev enskilda vuxenmedlemmar under april jämfört med föregående år. Nu hoppas organisationen att fler vill leda trygga, roliga och lärorika äventyr i naturen.

–Intresset för friluftslivet är enormt, så också för Friluftsfrämjandets ledarledda turer. Vi ökar stort i antal medlemmar, i alla åldrar och över hela landet och är på god väg att bli över 110 000 medlemmar. Det är fantastiskt att se, och en viktig utveckling för att stärka folkhälsan, tillgängligheten av friluftslivet och ökad respekt för naturen. Friluftslivet har kanske aldrig varit så viktigt som just nu, säger Lars Lundström, generalsekreterare på Friluftsfrämjandet.

När Friluftsfrämjandet jämför medlemsstatistiken i april 2021 mot föregående år ökar det på alla kategorier, och i den riktningen har siffrorna pekat hela våren. 7 % fler blev medlemmar i april 2021 än 2020 sammantaget, och störst är ökningen i antalet enskilda vuxenmedlemmar som ökade med nära 13 %.

–Också intresset för att bli ideell ledare hos oss ökar – en viktig förutsättning för att kunna möta den ökande efterfrågan på ledarledda aktiviteter i naturen. Men faktum är att vi behöver ännu fler ledare för att möta det enorma behov som finns att följa med oss ut. Vi hoppas att se att nu när många senaste året upptäckt friluftslivet, eller hittat tillbaka till det, känner sig nyfikna på att ta nästa steg och gå en ledarutbildning hos oss. På så sätt kan vi fortsätta vårt viktiga uppdrag att göra friluftslivet tillgängligt för alla, säger Lars Lundström.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!