Nyheter > Alla på snö - för nionde året i rad

Alla på snö - för nionde året i rad

Allt fler barn blir stillasittande inomhus, speciellt under vinterhalvåret. Genom projektet Alla på snö vill Svenska Skidförbundet ge barn möjlighet att upptäcka glädjen och nyttan med fysisk aktivitet på snö. Därför startades projektet Alla på snö där fjärdeklassare under en dag får uppleva snöglädje. En dag som ska inspirera elever, oavsett bakgrund och förutsättningar, att aktivera sig mer på fritiden.

– För oss betyder det mycket att kunna inspirera barn till en hälsosam livsstil och ett aktivt friluftsliv. Svenska Skidförbundets projekt ”Alla på snö” ligger oss varmt om hjärtat. Att få bidra till att 8 780 fler tioåringar får uppleva snöglädje och aktiviteter på snö känns som den bästa julgåvan, säger Linda Morell, Reklam- och PR Chef SkiStar AB.

Det var genom initiativet ”Auction by skistarshop.com” där några av årets hetaste skidprylar auktionerades ut under SkiTest Weekend i Vemdalen, Sälen och Åre som pengarna samlades in.

På plats i Sälen fanns snowboardstjärnan Sven Thorgren som auktionerade ut några av sina brädor, som drog in ett stort belopp.

– Det var superroligt att delta, det var en jättebra auktion! Jag blev förvånad över hur mycket pengar jag lyckades få för min snowboard. Och kul att pengarna går till satsningen på att få fler barn att åka på snö, det är verkligen viktigt att vi jobbar vidare med detta, säger Sven.

Det är inte bara fjärdeklassarna som gynnas av julgåvan från SkiStar. För att barnen ska få en så trygg och säker miljö som möjligt under Alla på snö-dagen utbildas lärare, gymnasieungdomar samt ledare från Svenska Skidförbundets klubbar till att leda barnen på snö.

– Det är otroligt viktigt för oss att skapa en trygg miljö för barnen att lyckas i och denna gåva gör det möjligt för oss att även utbilda nya Alla på snö-ledare, som kan hjälpa fler barn att uppleva snöglädje. Det är en helt fantastisk gåva från SkiStar, säger Charlotta Bürger Hyllienmark.

Läs mer om "Alla på snö"

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar