Nyheter > Action-sportens blivande stjärnor

Action-sportens blivande stjärnor

Några av världens mest lovande unga skid- och snowboardtalanger kommer att tävla om chansen att få uppträda tillsammans med de bästa i världen, vid ESPN’s prestigefyllda Winter X Games Europe, i en helt ny actionsportserie. TV-serien sänds i sju delar och har premiär på Disney XD i vår. I Next X får vi följa sex ungdomar som ger prov på sina enastående talanger då de kämpar för att bli Disneys nya superstjärna Next X.
Deltagarna har valts ut bland en mängd hoppfulla ungdomar som alla vill representera sitt land eller region. De kommer från Skandinavien, Storbritannien, Frankrike, Polen, Italien samt Tyskland, Schweiz och Österrike (de tre sistnämnda räknas som en region).

Varje deltagande snowboard- eller skidåkare tilldelas en mentor som valts ut regionalt bland världens bästa idrottsmän inom vintersport. Ungdomarna kommer att resa till Tignes i Frankrike, där Winter X Games Europe 2010 också äger rum. Där kommer de att intensivtränas av sina mentorer och utmanas att tänja sina atletiska gränser.

Tittarna kommer att få uppleva extremsportvärlden som den ser ut bakom kulisserna; den nervpirrande spänningen, ansträngningarna, de bitterljuva kvalen och prövningarna samt allt de lär sig av sina mentorer under resans gång. Endast en kan dock krönas till Disney XD’s Next X. Serien kulminerar i en actionfylld halvtimme där de hoppfulla Next X-deltagarna visar upp sina talanger i kampen om att kamma hem titeln. I samma program visas också den nykrönte Next X-vinnarens framträdande vid Winter X Games.

Snowboardproffset Andreas Gidlund från Mora coachar norskt stjärnskott
Skandinavien representeras av 12-årige Stian Kleivdal från Geilo, Norge. Stian, som räknas bland en av Norges bästa unga snowboardåkare, har två äldre bröder som bägge är med i norska snowboardlandslaget. Han går själv på NTG, en norsk idrottsskola i Geilo som har några av världens allra bästa åkare bland sina elever. Stian kommer att coachas av svenske snowboardproffset Andreas Gidlund. 21-årige Andreas, som bor i Mora, är en av Sveriges bästa snowboardåkare. Han vann nyligen första pris i Wangl Tangl som är en femstjärnig internationell tävling i Österrike. Andreas har även synts i en mängd snowboardfilmer och dokumentärer.

De här medtävlarna och mentorerna kommer Stian få möta i Tignes för att tävla om titeln Next X; snowboardåkaren Lorenzo Guarnieri från Italien coachad av Flippo Crudelli, polska snowboardåkaren Benjamin ‘Benja’ Dobroszycki coachad av Kuba ‘Jamaj’ Skrzypkowski, skidåkande Tyler Harding från Storbritannien som coachas av Paddy Graham, skidåkaren Ben Beattie från Frankrike som coachas av Richard Permin, och slutligen skidåkande Lucas Mangold från Tyskland som coachas av Benedikt Mayr.

Tittarna kommer att hitta mer information om Next X här . Information, ett fotogalleri av Next X-deltagare och deras mentorer samt länkar till klipp från serien kommer att finnas tillgängliga på sajten framöver. En Next X-tävling kommer att lanseras från och med den 6 februari 2010.

– Vi är mycket entusiastiska över att Next X, Disney XDs största produktion hittills, kommer att föra ungdomar över hela Europa närmare den action och spänning som vintersport och ESPN’s Winter X Games erbjuder, säger Casper Bjørner, Country Manager, The Walt Disney Company Nordic, och fortsätter:

– Programmet är fyllt av action och vi hoppas att det inspirerar och stimulerar tittarna att utmana sig själva, upptäcka sina styrkor och att ha kul.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Aktuellt: Svamprisonotto