Nyheter > 200 000 kr delas ut från Sportfiskarnas ...

200 000 kr delas ut från Sportfiskarnas Fiskevårdsfond

Fiskeriverkets och SCB:s undersökningar visar att årligen deltar 100 000 människor helt ideellt i fiskevårdsarbetet. I Sportfiskeklubbarna sker mycket av detta ideella arbete. Sportfiskarnas fiskevårdsfond stöttar den ideella fiskevården och under Sportfiskemässan den gångna helgen delades årets bidrag ut.

Sportfiskemässan är tillsammans med OKQ8 huvudsponsorer till Fiskevårdsfonden.
- Det räcker inte bara med engagemang och ideellt arbete. Det är väldigt glädjande att kunna bidra till exempelvis material och maskiner för att bygga vandringsvägar förbi vandringshinder och restaurera skadade livsmiljöer för fiskarter i sjöar och vattendrag, säger Eva Andbert från Sportfiskemässan.

2008 års bidragstagare är:
* Ljungans Sportfiske Sällskap - ökad uppvandring av lax i Ljungan
* NordvästSkånska Sportfiske Alliansen - biotopvård i Rönneå
* Tyresö Fiskevårdsförening - Havsöring Stockholms skärgård
* Varbergs Kust- och Fisketillsyn - Information om fiske- och miljövård
* Tibro Sportfiskeklubb - Fiskevård i Tidan
* Sportfiskarna Skåne - Fiskevård och förvaltning i Öresund
* Göteborgs Havsfiskeklubb - Projekt Rocka, hotade arter i Bohuslän
* Götene Sportfiskeklubb - fiskevård i Mariedalsån

Bidragen ur Fiskevårdsfonden delades ut av Sportfiskarnas Förbundsordförande Joakim Ollén på Sportfiskemässan i Göteborg lördagen 12 april under Sportfiskarnas kongress.

- En effektiv fiskevård, säger Joakim Ollén, är givetvis bra för många hårt trängda fiskbestånd och naturvården men också för Sportfiskebranschens framtid. Det är viktigt att komma ihåg att sportfiske är en av Sveriges bredaste folkrörelser med miljoner utövare. Sportfiskebranschen är också en växande näring som omsätter miljarder och skapar uthålliga arbetstillfällen samtidigt som fiskbestånden beskattas skonsamt och ekologiskt uthålligt.
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in