Bloggar > Det vertikala perspektivet > Konstiga saker ...

Det vertikala perspektivet

Mest klättring och känslor runt om men även små livsöden

Konstiga saker i skogen

Ofta när jag är ute och klättrar så hittar jag saker som är totalt malplacerade och detta inlägg ska handla om just sådana saker.

Bild nr 1. Föreställer tre påsar jord som jag hittade under en sten när jag klättrade ute vid Mörtsjön i Balningsta. Det är en ganska bra promenad från bilen till klippan 15-20 minuter typ. Dessa påsar låg uppe på berget där det inte ens finns några stigar. Jag spekulerade länge hur dom hade hamnat där. Det var allt ifrån att någon skulle plantera träd till att det låg något annat i dem som hade gömts. Det var rätt stora påsar ca: 5 kg så den som bar dit dem måste verkligen ha ett syfte med det.

                  

                           

Bild nr 2. Också det en påse men med okänt innehåll. Såg ut som små blåa plastkulor som synes lagts under en sten. Jag var och kollade in nya klippor längs gamla Södertälje vägen och hade parkerat bilen vid en liten grus avfart och gick mot mitt tänkta mål. Jag hittade klippan efter en promenad på ca: 20 min i kuperad terräng och strax bredvid också detta föremål. Det var ett kalhygge och det hade gått olika skogsmaskiner där det syntes, om det var något som dom lämnat kvar eller?

                  

Bild nr 3. Ett gäng potatisar. Jag och en klätterkompis var ute och bouldrade i Ågesta och vi hade parkerat bilen på en liten ficka vid vägen och där låg detta. Ok detta är inte lika mystisk som dom föregående föremålen men bara tanken på att någon människa har hällt ut en säck potatis vid vägkanten får en att undra. Alla fall mej.

                   

 

Bild nr 4. En väldigt gammal ölburk gissar på mitten av 80-talet. Hade spanat in en eventuell klippa i Huddinge trakten och väl på plats så hittar jag denna Tuborg burk. Det är en ganska kul tanke att för kanske 30-40 år sedan satt här ett gäng och krökade under denna fantastiskt fina highball som jag senare borstade fram.

                  

 

Bild nr 5. Japp nu har vi kommit till den sista bilden. Den föreställer ett glass papper. Ute vid Kolbotten som det heter hittade jag ett litet highball mecka och vid ett tillfälle när jag hade klättrat klart så gick jag lite längre bort och upp i skogen för att utforska lite mer i hopp om att finna nya linjer. När jag gått i 30 minuter och befinner mej verkligen mitt i ingenstans, inga stigar bara riktig snårig urskog så hittar jag detta glass papper. Hur f...n hamnade det där? Har någon köpt glass sen knatat rakt ut i skogen och ätit upp den? En sak att komma ihåg är att från bilen till klippan är det nästan 20 min promenad. Alltså ca:1 timmes promenad från närmsta parkering.

                 

Mer tokerier och upptåg på www.detvertikala-perspektivet.com

Inlagt 2018-04-02 21:19 | Läst 3167 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2018-04-06 10:56   TROY GARNER
Vem som helst fattar ju att blomjorden skall användas till att köra en gerillaodling med marujana....Du kan ju knalla dit och ha skördefest.....
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar