<% if (!$currentUser): %> Logga in <% else: %> Logga ut <% endif %>
Bloggar > Det vertikala perspektivet > Konstiga saker ...

Det vertikala perspektivet

Mest klättring och känslor runt om men även små livsöden

Konstiga saker i skogen del 2

Vi fortsätter med den omåttligt populära serien och vi startar igång genast med bild nr. 1 håll i er nu kör vi.

Första bilden visar en lykta som är fint upphängd på ett litet klippstycke i Huddingetrakten. Det jag undrar är om den har hängt där tills den blev så där rostig eller har någon hittat den i närheten och hängt den där. Det konstiga tycker jag är att du får trava upp en bit i snårig gräs slänt innan du kommer till klippan. Om jag hittade något sådant och hängde upp på den skoj skulle jag hängt den på närmsta träd och inte gjort mej så mycket besvär.

Bild nummer två är kanske inte så konstig men rätt ball. Det visar en så kallad häxring eller älvring. Förr i tiden så kunde man drabbas av sjukdom om man kissade i den. Så se upp var du kissar.

Bild nummer tre visar en stege. Ja ja det ser väll alla. Men det konstiga är att det är rätt lång bort från civilisationen. Jag byggde också kojor som barn men vi gick inte 30 min rakt ut i väglös terräng släpandes på en massa virke. Stegen var rätt rutten så jag gick aldrig upp i den.

Bild nummer fyra en hög med skrot. Tyvärr kommer jag inte ihåg var bilden är tagen men det är någonstans i Huddinge skogarna. Skulle gissa på att det för länge sedan låg ett hus här och det som är kvar är det som tar längst tid på sej att brytas ner. Men vad vet jag.

Slutligen bild nummer 5 som visar ett Becel paket. Hittat i Talludden där någon har haft picnic och sedan slängt paketet i skogen. Fy fy och aja baja.

Läs om mer tokerier och upptåg på

www.detvertikala-perspektivet.com

Inlagt 2018-04-22 21:36 | Läst 3632 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2018-04-23 12:25   seasteel
Kul med oväntade saker. Visst har jag reflekterat ibland över hur vissa saker har hamnat på oväntade ställen.

1) För några år sedan var jag långt inne i Tyresta-skogen när jag såg en, relativt ny, aluminiumstege stå lutad mot en björk. Mycket oväntat eftersom det var långt till närmsta hus och vanligtvis brukar man nog inte släpa med sig en fullstor villastege. Min teori är att det är scouterna som ställt den där, kanske som en del i en skattjakt eller äventyrsbana då de ofta håller till i Tyresta på sina hajker.

2) Hittade ett mycket rostigt avgasrör inklusive bakre ljuddämpare mitt på en skogsstig. Inte så märkligt i sig kanske då avgasrör förefaller ligga lite här och där. Men just denna del av stigen är tätt kantad av träd och mycket smal så det är helt omöjligt att ett fordon kunnat köra där. Jag känner dessutom området väl och vet att närmsta farbara väg ligger minst 1km bort, Så hur och varför avgasröret hamnat där är en gåta. Kanske var stigen en gång i tiden en liten skogsväg? Med tanke på trädens storlek så måste det ha varit 30 - 40 år sedan.
 
Svar 2018-04-24 22:36   klätterpojken
Ja det där med avgasröret låter ju märkligt. Men det är det som är kul det lite mystiska. Jag kan gå igång totalt och ha alla möjliga teorier om hur sådana saker har hamnat på helt fel platser. Men man skulle ju inte vilja veta heller hur det hamnat där för då förstörs hela grejen tycker jag iallafall. Lite som att försköna och krydda en historia lite gran.
 
2018-04-26 17:47   TROY GARNER
Blomjord på klippavsatser är för gerillaodlingar med marujana.Stegar i skogar är ibland för knarkgömmor(andra gömmor också).Det är säkrare uppe i en tall än nergrävt för nyfikna hundnosar.Har själv spårat upp stegar långt inne i skogar och sedan även i samma skog hittat knarkgömmor 10 meter upp i träd.Haha sanslöst
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar