Tänk om varje dag kunde ses som ett äventyr. Jag är övertygad om att det kan vara så om man bara kan se äventyret i det lilla. Äventyr måste inte betyda prestation för att räknas...

-------------------------

Äventyrare? Javisst!

Nåja... Med två små barn så är varje dag ett äventyr. Alltid något nytt att upptäcka, något nytt att lära. Ständiga prov på uppfinningsrikedom, kompromissande och lite jävlar anamma. Och en helt underbar glädje...

Känner du att du vill ha små tips och trix ang barn&friluftliv eller fjällvandringar i stort - hör av dig, jag hjälper gärna till!

Go tur!

--------------------------------------------------

Användarnamn: Karolina P

Intressen: Friluftsmat, Dykning, Vandring, Turskidåkning, Navigering, Orientering, Friluftsliv med barn.

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

Mamma, vi har fått ett uppdrag!

Ja, så stod det på kortet som barnen fått från receptionen på fjällstationen. Till uppgiften hörde en påse byggmaterial. Frågorna var många; vadå "förstörd bro"? Var någonstans? Och hur såg den ut tidigare? 

Men så kom de på något de läst tidigare! Satt det inte en skylt en bit bort längs med leden? Jo! Kom så springer vi och läser igen. På med regnkläderna och ut. Där, där är skylten! "Mamma, läs! Du läser snabbare!"

Och så tillbaka in på fjällstationen. Då kommer dottern på att hon var vid en bro året innan, när hon och jag vandrade i området. "Mamma, ta fram bilden på svängiga gungiga bron!"

Nu visste de var bron legat och hur den hade sett ut. Dax att packa ryggsäckarna med byggmaterial, extrakläder och fika. Två små energiknippen stod och hoppade vid dörren medan jag och maken plockade ihop det nödvändiga för +6 grader och regn... Så bar det av!

Väl framme kunde vi mycket riktigt konstatera att bron var borta.

Fram med byggsakerna, här ska byggas. Små kalla fingrar, regn och eltape är en svår kombination så vi vuxna fick hjälpa till med att skära och bryta av. Några minuter hade de fått ihop en riktigt bra kopia.

Nu återstod att testa, skulle den funka?

Ja! Uppdraget utfört! Dax för varm choklad (med sock-vantar på eftersom de andra paren fingervantar var plaskblöta...)

Påhittighet är toppen. Uppdragskort och -påse hade jag förberett hemma. Personalen i receptionen var snälla att spela med i leken. Tack vare ett femtontal små och stora uppdrag lyckades vi ha kul trots regn och rusk...

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2017-07-19 11:17   pal2
Smart, och så jättekul att det slog så väl ut!
 
2017-07-19 11:37   OBD
Helt underbart brobygge!
 
2017-07-19 20:11   lorenzr
Imponerande!
 
2017-07-19 20:58   oldtimer
Snyggt jobbat, av både vuxna o barn!
 
2017-07-27 05:25   såg
Bra gjort, och jätteskoj för barnen
 
2017-07-29 14:54   camoscio
Härlig berättelse och imponerande bygge.
 
2017-08-01 16:04   Linda G
Så påhittigt och bra! Säkert ett minne för livet för dina barn!
 
2017-11-21 13:39   FruNalleman
Vilken kul idé! :) Roligt att läsa, tack för tips.
 

Läs mer i bloggen

Klappa på en glaciär!

Efter förra årets pappavandring så hade jag och barnen planer på att göra en mer friluftsmässig fjällvandring, frågan var bara var och hur. Tältat i fjällen hade vi gjort ett par gånger, bland annat vid StorvätteshågnaSilverfallet och Städjan. Sovit på fjällstation lika så (Storulvån 2017 och 2020). Men sovit i fjällstuga hade vi inte gjort! Eller vandrat från stuga till stuga. Kanske skulle vi ta en tur på Kungsleden? Men så påminde dottern mig om att hon tidigare framfört en önskan om att få klappa på en glaciär (vi fick en massa tips här). Efter en del krångel med tågbokningar och boendeplaneringar så bestämde vi oss för Tarfala! När jag räknade efter kunde jag konstatera att det faktiskt var 16år sedan jag var där senast. Det som hänt sedan dess var att stugorna fått el och att man byggt en bastu! Så hur gick det nu, kunde vi klappa på en glaciär? Ja då!

Pappavandring 2021

Först av allt vill jag bara skriva att jag älskar min man, denna underbara karl och fantastiska pappa! Kanske älskar jag honom ännu mer för att vi inte har samma intressen. Jag är fjällfrälst, han är det inte. Han följer med för att vara snäll, drömmer inte om fjällvandringar så som jag gör. Här hemma skojar vi lite om att det helst bör finnas el, porslinstoalett och lakansbäddad säng för att pappa ska följa med…

Känslan av att lyckas till slut...

Alla har vi nog haft den känslan, den som kommer när man äntligen lyckas med något. Min son nästan studsade fram - han hade till slut klarat av att komma upp på toppen!

För tre år sedan försökte vi ta oss upp på Getryggen vid Storulvån men lyckades inte med det. Då var det rent ut sagt skitväder, sådant där väder som man även som förälder har svårt att hålla skenet uppe i. Sonen var arg, ledsen, besviken... Storulvån 2017


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.