Bloggar > Utomhusliv 2020 > Övernattning

Utomhusliv 2020

En blog om naturen - det bästa som finns

Övernattning

Alldeles för sent, men ändå äntligen. Årets första övernattning. Visserligen är vädret just nu alldeles för varmt och trevligt för att på något sätt kalla det en utmaning - men ibland kan man ju också bara trivas och njuta ute.

Och så i lördags var det dags. För att göra det lite mer spännande så följde min 7- åriga son med, överlycklig över att få sova ute och inte det minsta orolig om hans sovsäck som en gång i tiden klarade noll grader fint fortfarande var i samma skick. Jag fuskade precis innan, köpte på mig sovsäckslakan av siden, men sen fick det bära av.

Vi vandrade några kilometer, det fick räcka med barn och jag   fick lära mig återigen varför man inte packar för mycket... En del visdomar får man lära om sig ibland.... Till slut hittade vi en fin plats att slå läger. En sjö och ett fint område. Det fick bli vår plats för natten!

Sedan var det bara slå läger och börja utforska området. Som vanligt i skogen så gick tiden otroligt fort och plötsligt var det kväll och dags att äta och sen att sova. Känslan att lägga sig i i tältet på kvällen och sakta somna i sovsäcken till ljudet av naturen kommer alltid vara bland det bästa jag vet. 

Men sovsäckarna då? Fungerade de? Ja, vi sov otroligt gott. Jag har alltid varit lite fundersam om hur bra lakan av siden fungerar - men det fungerade förvånansvärt bra och får definitivt följa med till fjällen i sommar. Men, innan dess ska det bli många övernattningar i skogen. Redan nästa helg...

Inlagt 2020-04-27 21:10 | Läst 3215 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2020-04-29 21:31   Sejrla
Bara trivas och njuta ute är definitiv ok! Det finns så många olika sätt att uppleva ute på. Fascineras av hur olika turen blir beroende om man tar sig an en egen utmaning eller om man gör en tur med barnen. Verkar ha varit en go tur ni fick :-)
 
Svar 2020-04-30 10:37   Vildmarksanton
Haha, ja ibland kan man faktiskt bara ha det trevligt med:-) Glömmer det ibland...
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook