Bloggar > Utomhusliv 2020 > Ett skepp kommer lastat...

Utomhusliv 2020

En blog om naturen - det bästa som finns

Ett skepp kommer lastat...

Jag är en sån där trist person som inte tycker om att handla saker. Jag förstår att det är en egenskap som får mig att ännu mer än vanligt framstå som en surgubbe - för vem numera tycker inte om att shoppa? Hela vår världscivilisation går ut på att köpa saker, oftare och oftare och när butiker stänger så försvinner sällan shoppingen i sig, istället så flyttar bara köpandet till internet där alla konsumenter själva kan jämföra och handla när som helst och var som helst. Det borde jag ju tycka är bra - men nej, inte ens det gillar jag. 

Men, uppenbarligen så har även jag mina svagheter, där jag går från en sur gubbe som klagar på konsumtion till att bli helt till mig. Det handlar förstås om utomhusutrustning. Plötsligt så följer jag recensioner, jag jämför priser och när jag tillslut lagt min order så väntar jag otåligt på att något ska komma. Och plötsligt så kom den dagen.

Dörrklockan ringer på kvällen och ett postbud står där med en stor låda. Outnorth står det på den (ingen reklam menad). Jag har aldrig ens provat denna webbshop tidigare, så spänningen är ännu mer intensiv. Jag måste öppna lådan på en gång och där i den se, där ligger min nya sovsäck jag har beställt.

Är det rätt sovsäck? Valde jag verkligen rätt? Hur ser den ut? Frågorna hopar sig.. och plötsligt har jag blivit just den där personen som jag alltid säger att jag inte är. Dubbelmoral finns visst även i skogen.

Sovsäcken då? Det blir första test i helgen. Jag är inte säker än. Men förstås. Man kan väl aldrig ha för många sovsäckar?

Inlagt 2020-05-07 21:22 | Läst 2853 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2020-05-07 22:38   Underlig Hök
Om man frågar min fru kan man visst ha för många sovsäckar. Precissom man kan ha för många tält, för många liggunderlag, för många kök och för många ryggsäckar. Kanske speciellt ryggsäckar.

Jag håller inte alltid med min fru. :-)
 
2020-05-08 07:45   seasteel
Om man kan ha för många sovsäckar vet jag inget om. Men man kan definitivt ha för få.... :)
 
2020-05-10 14:23   Sejrla
Hög igenkänning! Brukar klassa mig som en väldigt o-shoppig person, men när det gäller friluftsprylar får jag erkänna mig som konsumtions-slav :-)
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar