om min syn på friluftsliv o utrustning

lite anolunda personlighet.
gillar skogen och minna väner.
jag vill hålla på med frilufsliv som en helhets bild av det mordäna samhälle som vi lever och dör i utan att tänka på äftervärden..

Användarnamn: såg

Intressen: Friluftsmat, Hundspann, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Bär & svamp, Paddling, Foto, sjukvård och överlevnad. ha gått 1 årig allmän kurs på ålsta folkhögskola med inrikning mot natur&överlevnad, jag ha också gått vägledare i nartulig frilufstliv på sjövik folkhögskola. men narturen är mitt hem där kan man njuta.

Mer på profilsidan


Fisketräff och fiske på Kåskatssjön

På lördag var det träff med fiskevårdsföreningen i den by jag bor i. Kvällen innan så fick dom som ville lägga ut fiskenät och de gjorde jag och det blev en fin Abborre

Och så gjorde jag en film idag om fiske på Kåkatssjön.

Nog är det härligt att bo så nära naturen.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2015-07-14 11:55   SLUGGA
Så fint du har det! Jag växte upp i Jokkmokk så jag har passerat Koskats många gånger. En klasskamrat var därifrån, Sonny Lindberg, någon du känner?
 

Läs mer i bloggen

Dagens utedag på sjön

I dag gjorde jag mig en trevlig tur genom att ro runt hela sjön i båt. Efter en bra och närande morgon mat gick jag ner till sjön och packade i båten det som jag skulle ha med mig för denna trevliga tur och sen satte jag i båten i sjön och började ro från båthuset och mot väster så jag kom på andra sidan stranden och kunde fortsätt tills jag kom till östra sjön och började gå runt där sedan for jag till kärleks holmen och gjorde mat och tog ett fika för att sedan fortsätta längs stranden hem och kom i land vid halv två på eftermiddagen efter har rott sedan kl sju.

Det blev åtta km i armarna

Författarskap och tillverkning av mjärde

Nu när kylan slår in och det kommer dagar som man vill vara inne så kommer ja börja skriva en bok om Friluftsliv på mitt sett som jag har börjat med denna månad om kommer bli klar till nästa jul.

Sedan kan det vara bra och göra egna mjärdar till fisket i sommar.

Första snön och strömavbrott

När den fösta snö som kom i år så var det mest blöt snö och det gjorde att träd fick mycket snö så dom blev krokiga  Några hade höll på att brytas mitt i tur så jag fick såga av dom

Innan jag såg dessa skador i skogen så vart det strömavbrott i 24 tim och som tur har man ju en öppen spis som kunde hålla en varm och ha det mysig, sen innan man gick och sov kom sovsäcken fram och man kunde sova gott. 


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...