Bloggar > Rop's walkabout > Syrrans trädgård

Rop's walkabout

FRÅN VANDRAMATÖR TILL...

Syrrans trädgård

"Hen måste lära sig krypa innan hen kan gå. Och gå innan hen kan springa."

Efter mycket googlande och research om utrustning och packning fyllde vi våra ryggsäckar för den första turen – syrrans trädgård – en promenad på 9 km. Mest för att få känna på ryggsäck, inställning, vikt, pitcha tältet och sova i det. Min ryggsäck 17,5 kg och C:s 11kg.

Vi har gått turen flera gånger tidigare men då utan extra kilon på ryggen. Jag blev faktiskt förvånad över hur mycket vikten på ryggen ändå påverkar kroppen. Framför allt höfter, ben och fötter. Inte så mycket pumpen och ryggen tycker jag. Men vi blev i alla fall varse "vikten" av att väga och packa så lätt som möjligt. 

Innan vin och mat slog vi upp tältet. Som du förstår så har jag ingen erfarenhet av tält och kan därför inte jämföra vårt Fjällräven Abisko Shape 3 med andra märken men det är i alla fall väldigt enkelt att slå upp.

Troligen på grund av ovana blev det si och så med nattens sömn men efter en kopp kaffe på morgonen var kroppsvätskorna i balans och C och jag var överens om att ta vår vandring en nivå till. En vandring med flera övernattningar i tält, med full packning. Men i någorlunda befolkade områden och med möjlighet att enkelt avbryta.

Så nästa steg blir Skåneleden och sträckorna mellan Ystad  och Kivik. Om det inte funkar kan vi i värsta fall ta en taxi hem :)

Mer om det i kommande inlägg.

Inlagt 2022-07-11 20:55 | Läst 741 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook