Bloggar > Rop's walkabout

Rop's walkabout

FRÅN VANDRAMATÖR TILL...

Syrrans trädgård

"Hen måste lära sig krypa innan hen kan gå. Och gå innan hen kan springa."

Efter mycket googlande och research om utrustning och packning fyllde vi våra ryggsäckar för den första turen – syrrans trädgård – en promenad på 9 km. Mest för att få känna på ryggsäck, inställning, vikt, pitcha tältet och sova i det. Min ryggsäck 17,5 kg och C:s 11kg.

Vi har gått turen flera gånger tidigare men då utan extra kilon på ryggen. Jag blev faktiskt förvånad över hur mycket vikten på ryggen ändå påverkar kroppen. Framför allt höfter, ben och fötter. Inte så mycket pumpen och ryggen tycker jag. Men vi blev i alla fall varse "vikten" av att väga och packa så lätt som möjligt. 

Innan vin och mat slog vi upp tältet. Som du förstår så har jag ingen erfarenhet av tält och kan därför inte jämföra vårt Fjällräven Abisko Shape 3 med andra märken men det är i alla fall väldigt enkelt att slå upp.

Troligen på grund av ovana blev det si och så med nattens sömn men efter en kopp kaffe på morgonen var kroppsvätskorna i balans och C och jag var överens om att ta vår vandring en nivå till. En vandring med flera övernattningar i tält, med full packning. Men i någorlunda befolkade områden och med möjlighet att enkelt avbryta.

Så nästa steg blir Skåneleden och sträckorna mellan Ystad  och Kivik. Om det inte funkar kan vi i värsta fall ta en taxi hem :)

Mer om det i kommande inlägg.

Postat 2022-07-11 20:55 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Inspiratör Pål Davidsson

-"Kan du tänka dig att sova i tält de två första nätterna?"

Några veckor innan den årliga fiskeresan till Norge får jag samtalet och frågan från min vän och "researrangör" Pål Davidsson. I vanliga fall innehåller fiskeveckan även boende i en stuga hos Uni och Sverre (http://valdoyan.no) men denna gången kunde vi inte få det de första dagarna. 

"Nej!" var mitt första svar och reaktion. Det är 45 år sedan jag senaste sov i ett tält. Men när jag tryckt av samtalet kom några andra hjärnceller i gång. Det kanske kan vara en nystart på tanken att fjällvandra?

OK. Jag behöver ett tält, sovunderlag och en sovsäck till att börja med. Hos Naturkompaniet (Väla/Helsingborg) hyrde jag ett tält och med hjälp och guidning av Jacob inhandlades det även liggunderlag och en sovsäck. Även till hustru C. Därmed var tärningen kastad...

Efter återkomsten från fiskresan inhandlades även ett tält och ryggsäckar. Men vart ska vi börja vårt vandrande? Fulufjället, Jämtlandstriangeln, Helags eller Grövelsjön var några förslag. Men första vandringen blev till syrran och hennes trädgård! En tur på 9 km, övernattning och sedan åter hem.

Mer om det i kommande inlägg.

PS. Fortfarande oskuld vad det gäller laxfångst.

Dock fångat resan med hjälp av telefonen och satt ihop en liten film.

Postat 2022-06-27 19:20 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook