Bloggar > Rop's walkabout

Rop's walkabout

FRÅN VANDRAMATÖR TILL...

Inspiratör Pål Davidsson

-"Kan du tänka dig att sova i tält de två första nätterna?"

Några veckor innan den årliga fiskeresan till Norge får jag samtalet och frågan från min vän och "researrangör" Pål Davidsson. I vanliga fall innehåller fiskeveckan även boende i en stuga hos Uni och Sverre (http://valdoyan.no) men denna gången kunde vi inte få det de första dagarna. 

"Nej!" var mitt första svar och reaktion. Det är 45 år sedan jag senaste sov i ett tält. Men när jag tryckt av samtalet kom några andra hjärnceller i gång. Det kanske kan vara en nystart på tanken att fjällvandra?

OK. Jag behöver ett tält, sovunderlag och en sovsäck till att börja med. Hos Naturkompaniet (Väla/Helsingborg) hyrde jag ett tält och med hjälp och guidning av Jacob inhandlades det även liggunderlag och en sovsäck. Även till hustru C. Därmed var tärningen kastad...

Efter återkomsten från fiskresan inhandlades även ett tält och ryggsäckar. Men vart ska vi börja vårt vandrande? Fulufjället, Jämtlandstriangeln, Helags eller Grövelsjön var några förslag. Men första vandringen blev till syrran och hennes trädgård! En tur på 9 km, övernattning och sedan åter hem.

Mer om det i kommande inlägg.

PS. Fortfarande oskuld vad det gäller laxfångst.

Dock fångat resan med hjälp av telefonen och satt ihop en liten film.

Postat 2022-06-27 19:20 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!