Tankar och reflektioner kring natur, friluftsliv, utrustning och äventyr. En strävan att bli bättre på att vara utomhus.

Användarnamn: Pistolen79

Intressen: Friluftsmat, Fiske, Vandring, Långfärdsskridsko, Multisport, Paddling, Foto, Löpning

Mer på profilsidan


Kategorier:


2016:
Juli, Oktober

Sökes: Inspiration och lärdom

Hejsan! Jag var medlem här på Utsidan för många herrans år sedan, därefter har forumet fallit i glömska en smula. Nu hittade jag dock tillbaka av en slump. Intresset för friluftsliv har däremot hållits vid liv, även om jag varit småbarnsförälder i ganska många år nu... till flera stycken. Nu är vissa av dem så stora att det är dags att hänga med på lite äventyr vilket känns spännande. 

Jag arbetar på en gymnasieskola i Norrköping och undervisar i specialidrott med inriktning fysisk träning och CrossFit, träningslära, ledarskap och naturguidning. Mina kollegor och jag har satt en prägel av friluftsliv på programmet och vi försöker utnyttja naturen så mycket vi kan i utbildningen. 

Jag kommer skriva lite sporadiskt i denna blogg i samband med att jag varit ute på något, vilket för mig oftast innebär aktivitet i skog och mark, eller ute i Nyköpings skärgård där jag också idkar en del friluftsliv. Men det kan också komma att röra utbildning och vad vi gör med våra elever. Anledningen till att jag gärna ägnar Utsidan en del tid är att jag älskar att lära mig saker, och här finns en massa människor med erfarenhet så jag kommer suga i mig tips och inspiration. 

Väl mött! /Peter

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2016-07-01 22:11   Nyingen
Kul! Ska bli spännande att höra. För min del får du gärna ha ganska stor idrottsprägel på inläggen emellanåt.
 
Svar 2016-07-02 09:31   Pistolen79
Vem vet? :-)

Tack för titten!
 
2016-07-02 19:23   Skogstoka
Vilken fin bild på klippväggen och förtöjningsringen! Är det vid Stocklycke hamn?
 
Svar 2016-07-02 19:53   Pistolen79
Tack så mycket! Bra sett, det stämmer bra!

Mvh, Peter
 

Läs mer i bloggen

Det startar i klassrummet

Klockan är 8:15 och nervösa men förväntansfulla elever börjar trilla in i klassrummet. Bussen rullar 9:30 mot Järna, strax söder om Södertälje och dessförinnan kommer ungdomarnas första prov i kursen Naturguidning som de påbörjat denna vår. Testet är praktiskt och går ut på att redovisa val av utrustning för en längre vistelse i skog och mark. Av erfarenhet vet vi lärare att det är av stor vikt att gå igenom deras packning för att reducera eventuell övervikt och kolla så att de har fått med alla nödvändigheter som förberedelselektionerna syftade till att lära dem. Med vissa justeringar ser det riktigt bra ut, även på de håll där vi misstänkte att informationen kanske inte skulle nå ända fram. 

Anmäld till Utefest

Jag och två vänner har anmält oss till Utefest 2016 uppe vid Höga kusten. Jag vet ingenting om det annat än det man ser på reklamen, har även sett filmen från föregående år... Jag tycker det verkar jätteroligt. 

Ledskärs fyr utanför Nyköping

Om man paddlar eller på annat sätt vistas i skärgården utanför Nyköping så tycker jag att Ledskärs fyr är väl värt ett besök. Det är en karg, vindpinad liten ö som inte är mycket mer än några klippor. Däremot är ön ett stycke kulturhistoria och jag besöker den för att drömma mig bort minst en gång varje sommar. 


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.