Bloggar > Äventyrsåret

Äventyrsåret

Kan man ta tjänstledigt mitt i livet och gå en naturguideutbildning? Nej det kan man väl inte, eller varför inte? Om man brinner för äventyr och skulle vilja känna hur det känns att verkligen göra det fullt ut på heltid. Med denna blogg vill jag dela med mig av mitt år och kanske inspirera andra att göra något liknande.

Äntligen dags! Placerad på karta

Kan man ta tjänstledigt mitt i livet och gå en naturguideutbildning bara för man tycker att det vore kul? Nej, det kan man väl inte, eller varför inte? Om man brinner för äventyr och skulle vilja känna hur det känns att verkligen göra det fullt ut på heltid under ett helt år. 

Jag har varit intresserad av naturen så länge jag kan minnas. Intresset vaknade redan som barn då jag växte upp utanför Stockholm med skogen som granne. Som tur var hade jag en mamma som var hemmafru vilket betydde att jag inte behövde gå på dagis utan kunde spendera tiden ute i skogen som jag ville.  

I ”Mulle” och sedan scouterna lärde jag mig uppskatta och förstå hur bra jag mådde och hur roligt jag tyckte det var att få vara ute och lära mig att klara mig i naturen. Att få uppleva kontraster av tex bra väder på en vandring, till när det är lite mer kärvt tycker jag om. Det får mig att känna mig levande och glad på något vis.

Jo, jag bestämde mig ju då för att ta tjänstledigt ett år och gå på folkhögskola och nu äntligen är det dags!

På måndag den 27/1 2020 börjar min utbildning vid Tornedalens Folkhögskola. Utbildningen ligger i Övertorneå och bara att flytta dit är ju ett äventyr för en stockholmstjej. Jag, min man och vår lilla hund flyttar allihop upp tillsammans. Det blev extra påtagligt när jag bokade resan på SJ, en enkel biljett till Övertorneå.

sj

Det kommer genomföras vandringar, paddlingar, skidturer, hundspann och turer med snöskoter. Vi kommer även att genomföra ett antal längre turer i skog och fjäll och får lära oss om flora/fauna och hur man överlever i fjällen helt enkelt.

Med denna blogg vill jag dela med mig av mitt år och kanske inspirera andra att göra något liknande.

P.S. Det finns fortfarande chans att anmäla sig.

 

 

 

 

 

 

 

Postat 2020-01-05 17:00 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Logga in