<% if (!$currentUser): %> Logga in <% else: %> Logga ut <% endif %>
Bloggar > Charlieponkens Eskapader > Övernattning med ...

Charlieponkens Eskapader

Jag bor annorstädes men jobbar en del i stockholmstraken. Då föredrar jag att övernatta ute i det fria.

Övernattning med hängmatta i Rösjöskogen naturreservat

Hej alla!

Jag ligger lite efter i rapporteringen här, ska försöka jobba ikapp.

Efter jobbet i tisdags förra veckan tog jag bilen till östra sidan av Rösjön. Lite norr om den stora parkeringen vid badplatsen finns en "entre" till Rösjöskogens naturreservat, där jag tolkat det som ok att ställa bilen. Det är en P-symbol där på kartan över naturreservatet:

https://www.sollentuna.se/globalassets/uppleva-och-gora/natur/smaskrifter/rosjoskogens-naturreservat-karta.pdf

Jag gick några hundra meter norrut in i naturreservatet och spände upp min hängmatta:

Den här gången blev det så pass långt mellan träden att jag kunde hänga tarpen på diagonalen. Fönstret mellan att det är för kort mellan träden så att tarpen inte får plats så här och för långt så att min upphängning inte räcker till är inte jättestort. Vi får se hur mkt jag stör mig på detta framöver. Så här såg det ut iaf:

En annan nackdel med att ha tarpen så här är väl att det blir ganska begränsad utsikt. Man skulle väl iofs kunna höja de yttre hörnen med någon lämplig pinne eller så, men det har jag inte testat än.

Den här bilden tog jag när jag packade ihop morgonen därpå:

Jag kanske här ska passa på att berätta en liten anekdot från förra året. Jag tältade ungefär här en natt när jag läste i media om några brottslingar som hade rånat något ställe eller rymt eller något sådant. De hade hursom helst avvikit i en liten röd bil. Till saken hör att jag kör en liten röd bil, och jag hade parkerat den på samma ställe då som i tisdags förra veckan. Jag tänkte väl inte så mkt på det när jag läste det. Sent på kvällen kom det dock en helikopter som såvitt det lät i tältet cirkulerade just över skogen där jag lagt mig för natten i mitt tält. Jag undrade om någon sett min bil och det var anledningen. Ett tag var jag ganska uppjagad och undrade om jag skulle vakna av att någon skulle "knacka på" mitt tält mitt i natten. Så blev dock inte fallet. Nu kanske det inte alls var så det var, men det var iaf min subjektiva uppfattning av läget där och då. Vad det egentligen handlade om lär jag väl aldrig få veta.

Inlagt 2019-03-02 18:10 | Läst 1385 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar