Långfärdscykling runt USA och delar av Kanada

Jag och min flickvän Linda ska ut på långfärdscykling. Vår expedition går ut på att cykla runt USA och delar av Kanada. Vi utgick från New York den 30 augusti 2009. Vi kommer inte att cykla under någon tidspress utan vårt mål är att cykla från start till mål. Men vi beräknar att resan tar omkring 12 månader. Under exepditionens gång kommer vi att bo i tält och laga vår egen mat.

Många undrar hur vi kom på att göra denna resa. Det hela bygger på att vi båda är väldigt äventyrslystna och att vi inte vill ut på någon vanlig charterresa. Idèn om denna expedition väcktes genom att vi sökte ett samband mellan naturupplevelser, äventyr och att göra något bra för miljön.

Jag (Martin) har tidigare erfarenhet av långfärdscykling. I Mars 2008 cyklade jag från Ulricehamn ner till Milano i Italien. Och nu har det gett mersmak.

Ni kan följa oss på våran blogg här på utsidan och våran hemsida www.bikeforfuture.se för att se mer bilder. Kommentera gärna!

Användarnamn: bikeforfuture

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Fiske, Vandring, Jakt, Långfärdscykling, Navigering, Multisport, Paddling, Foto, Resor

Mer på profilsidan


Tältjakt

Planeringen inför resan fortsätter..  Vi håller febrilt på att leta efter ett tält och har ändrat oss ett 10-tal gånger men är nu tillbaka på första valet - Hilleberg Nammatj 2 GT (grönt!). Vi har cyklat på våra cyklar med packväskor en hel del till jobb, gym, stan osv och det känns riktigt bra! Cykeldatorerna är nu monterade på cyklarna, det är kul att ha lite koll på hur långt man cyklat. smiley Vi har tänkt planera in ett cykellångpass varje vecka nu fram tills avfärd för att vänja kroppen så gott det går. Vi tänkte börja med 5 mil och sedan öka sträckan så att vi inte hårdstartar och därmed drar på oss onödiga skador. Under resans gång planerar vi att cykla ca 8 mil om dagen, men som sagt, det kan bli mindre och det kan bli mer beroende på dagsläget. 

Full fart på planeringen

Biljetter till New York är bokade- den 30 augusti bär det av, visumet till USA är fixat efter alldeles för många pappersdokument som kändes helt onödiga, cyklar är inköpta och provcyklas för fullt, utrustning håller vi på att leta efter och har införskaffat en hel del och vår hemsida börjar ta form. Ja, planeringen går i full fart framåt just nu. Kul!

I slutet av augusti bär det alltså av mot New York där vi ska starta vår långfärdscykling runt Nordamerika som vi planerat sen december 2008. Vi kommer under vår planering tills resans start och sedan under resans gång uppdatera vår blogg här på utsidan, så håll utkik!

Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.