Långfärdscykling runt USA och delar av Kanada

Jag och min flickvän Linda ska ut på långfärdscykling. Vår expedition går ut på att cykla runt USA och delar av Kanada. Vi utgick från New York den 30 augusti 2009. Vi kommer inte att cykla under någon tidspress utan vårt mål är att cykla från start till mål. Men vi beräknar att resan tar omkring 12 månader. Under exepditionens gång kommer vi att bo i tält och laga vår egen mat.

Många undrar hur vi kom på att göra denna resa. Det hela bygger på att vi båda är väldigt äventyrslystna och att vi inte vill ut på någon vanlig charterresa. Idèn om denna expedition väcktes genom att vi sökte ett samband mellan naturupplevelser, äventyr och att göra något bra för miljön.

Jag (Martin) har tidigare erfarenhet av långfärdscykling. I Mars 2008 cyklade jag från Ulricehamn ner till Milano i Italien. Och nu har det gett mersmak.

Ni kan följa oss på våran blogg här på utsidan och våran hemsida www.bikeforfuture.se för att se mer bilder. Kommentera gärna!

Användarnamn: bikeforfuture

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Fiske, Vandring, Jakt, Långfärdscykling, Navigering, Multisport, Paddling, Foto, Resor

Mer på profilsidan


4dagar kvar till start!

Allt är fixat inför resan. Idag har vi hämtat cykelkartonger hos eks i hulared som vi ska frakta cyklarna i på planet. Jag och Linda har även hunnit med att cyklat ner till ulricehamns tidning och pratat lite med dem om resan. Även ett besök hos min farmor. Kvällen har har Linda tillbringat med sina kompisar och jag har varit med jocke på kina.

Imorgon ska vi till Borås och ta den sista sprutan mot hepatit A + B. Sedan är det packning som gäller så att vi kan ta det lungt de sista dagarna och tillbringa tiden med familj och vänner. Nu börjar det allt kännas att det närmar sig.  Ska bli skönt att komma iväg nu!!!!

Liggunderlag fixat!!!

Under gårdagen så fick sig hemsidan ett upplyft. Främst så uppdaterade vi utrustningssidan och la in lite fler bilder. Ta dig en titt på http://bikeforfuture.se. Nu väntar vi bara på att våra riktiga bilder ska komma så at hemsidan blir lite snyggare.smiley Linda hann även med ett pass runt Åsunden med mera, ca 65 km blev det.

Idag var vi på Team Sportia och hämtade två st liggunderlag av typen Therm-a-rest prolite plus regular. Dessa ska vi testa på lördag och söndag när vi ska ge oss ut på en liten testtur...Idag har även jag hunnit med ett varv runt Åsundensmiley.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.