Små och stora äventyr i hemlandet Norge och över hela världen

Jag drömmer ständigt om små och stora äventyr. Är glad i det mesta som har med friluftsliv, resor och äventyr att göra. Arbetar till vardags med på Skandinaviens ledande arrangör av expeditioner och äventyrsresor - Hvitserk.

Några av favoritturerna har gått till Japan, Nepal, Centralamerika, Ecuador, Malaysia, Svalbard och Kina. Bland de framtida resedrömmarna finns att upptäcka NordNorge, en lång skidtur och resor till vackra berg.

Skicka mig gärna ett mail om du vill ha resetips
maria.sellfors@hvitserk.se

Användarnamn: Maria S

Intressen: Alpinism, Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Turskidåkning, Mountainbike, Löpning, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


Paradiset ligger i Nordnorge

Kritvita stränder, turkost vatten, sol och surf. Vart tror ni att vi är på väg? Nej vi ska inte till en Stillahavsö med palmer och paraplydrinkar utan till Nordnorska Lofoten.

Lofoten är en plats med ”extra allt”, en dröm för den äventyrslystna och kvalificerar sig därmed som en utmärkt destinations för Hvitserkkontorets årliga studietur. Även om vi på Hvitserk reser mycket till alla världens hörn kunde vi alla på flyget hemöver skriva under på att Lofoten är unikt och en av världens vackraste platser. Varje dag under turen överträffade landskapen varandra, runt varje krök finns något nytt att upptäcka. På en och samma dag kan du surfa, åka skidor, fiska, paddla och klättra. Vårt stora dilemma under turen var, vilken aktivitet ska vi välja idag? 

Kajakpaddling på Reinefjorden var en upplevelse som fick mig att vilja slänga mitt svenska pass i fjorden och konvertera till norsk på dagen, eller iallafall nordnorsk. Vi paddlade ut på den vindstilla fjorden inramad av snötäckta berg  som mötte en klarblå himmel. Det smaragdgröna vattnet var så klart att vi kunde spana på vad fiskarna hade för sig på botten denna  soliga förmiddag. Vår kunniga guide Ole Christian berättade om de riktiga orginalen som levt hela sina liv i de väderbitna stugorna på stranden vid Reinefjorden. Trots att de kan tänkas sakna de mesta av moderna bekvämligheter avundas jag dem, att få vakna upp i detta landskap som nästan är för vackert för att vara sant är för mig den yttersta lyxen.

Så här några dagar efter hemkomsten från turen kittlar tanken att bosätta sig i en liten röd stuga med havsutsikt i ett torrfiskdoftande fiskeläger, för varför envisas man med att trängas i en stressad storstan egentligen? Det kommer troligtvis att dröja innan jag blir med stuga i Nordnorge, men efter denna turen till har iallafall min bild av paradiset flyttats från en karibisk strand med palmer till en karg ö med snötäckta toppar i Nordland.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2016-06-16 00:10   Caroline Henriksson
Underbart med känslan av TV-serien "Där ingen trodde någon ville bo" eller vad den nu hette. Då övermannades jag av samma lust till ödsligt belägna stugor vid någon fjord. Vi skall paddla i Lofoten i sommar, och vet ni något vi bör tänka på så säg gärna till. 😃
 
Svar 2016-06-17 11:49   Maria Sellfors
Hej Caroline!

Nordnorge är alldeles fantastiskt så kul att ni ska upp och paddla.

Bra att tänka på:
Vet inte om ni ska hyra kajak däruppe, då kan det vara bra att ha med sig att en del uthyrare kräver "våttkort" som man kan få om man gått kurs (www.vaattkort.no).

Det är bra att vara tidigt ute om ni ska hyra bil på Lofoten då de går snabbt åt.

Ha en fantastisk semester och hör gärna av dig om det är något annat ni funderar på :-)

/Maria
 
Svar 2016-06-29 00:11   Caroline Henriksson
Hej!

Tusen tack för ditt svar! Då blir det nog till att ta med de egna kajakerna, för efter 21 år i kajaken känns det lite fånigt att skaffa bevis för saker man kan. 😉 Vi tar egen bil upp, men funderar på om du kan rekommendera något vandrarhem el några hytter de nätter vi inte sover i tältet? 😃
 

Läs mer i bloggen

INTERVJU: Pål Røsrud som är guide på Hvitserks expedition till Ama Dablam.

Intervju med Hvitserkguiden Pål Røsrud som är guide på Hvitserks expedition till Ama Dablam.

Det bästa av Peru - Dessa platser får du inte missa att besöka

På toppen av Mt.Damavand 5610m, Mellanösterns högsta berg

Iran är en av de lite mer ovanliga destinationerna som Hvitserk har i turprogrammet. I höstas var jag med på den superspännande turen till Iran och Mellanösterns högsta berg Mt. Damavand.

-Är ni från Sverige? Har ni åkt till Iran på semester!? På ett berg i närheten av Teheran möter vi en svensk-iranier som blev väldigt överraskad för att han sprungit på semesterfirande svenskar i Iran, vi var de första av det slaget som han någonsin mött.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.