Min relation till naturen igår ,idag och förhoppningsvis imorgon

Jag är en kvinna som känner mig udda med mitt intresse för
fjäll.Friluftliv. etc. Skulle vilja lära känna männniskor med
samma intersse. Jag har alltid varit intersserad och har lovat mig själv att gå i fjällen varje sommar så länge mina ben bär mig.
boken Vandra fjäderlätt gav mig hopp. Längtar även efter
att åka skidor . Vandrar dagligen i skogen med min hund.

Användarnamn: Annicas fjällängtan

Intressen: Friluftsmat, Hundspann, Vandring, Turskidåkning, Foto

Mer på profilsidan


Nu är det nära!

jag hämtade ut ett paket på posten

ett nytt kök. Express Spider Optimus. Tyckte att min toppbrännare blev för vinglig känndes inte säkert. Ett nytt underställ från Smartwool.

Och det satte igång mig.

Utan att jag hade bestämt mig så började jag samla saker som jag skulle ha med.Började kolla om jag måste laga litehär , kolla blixtlåsen där.Bara att samla ihop sakerna.Smörja in skorna med Meidel vax. Byta ut  säcken på min gamla fjällrävenryggsäck till det nygamla som jag köpte på blocket,

Palnera för att börja torka mat  i helgen.

Jag drömmer om att kunna ha ett rum med alla min Friiluftssaker på hyllor efter väggarna. en kajak mitt på golvet som vintertid skulle kunna användas som ett slags långbord kanske.En hängmatta som kunde vara monterad så jag skulle kunna ligga och planera nästa tur. Spana ut över utrustningen.Bli inspirerad.

Räkande ut att i helgen borde jag kunna få de första prognoserna över vädret de första dagarna.

Måndag den 16 /8 åker med bussen från Skellefteå kl 05.40 och är i Ammarnäs 12.30

Vi ska åka båt över Tjulsträsket och jag räknar med att tälta första natten vid bron där Kungsleden kommer över på den västliga sidan.

Min dotter som dagen innan kommer från Londons myller får verkligen  känna på kontarsterna. Storstad och vildmark på kort tid. Jag hoppas att hon gillar vildmarken lika mycket som hon gillar London.

Det känns skönt att förbereda sig för nåt man ändå behärskar och inte känner sig som en gröngöling som när det gäller mina nyfunna aktiviteter paddlingen och långfärsskridskor. Här står jag ju på makren och utsätter inte min balans för större prövningar än jag klarar av

Det närmar sig ....

.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2010-08-05 16:34   (avslutat medlemskap)
Problem med ostadigt kök?!?! Kolla detta http://www.youtube.com/watch?v=tr3B0b3SHgc
 
Svar 2010-08-06 14:27   Annicas fjällängtan
jag har sett det där klippet. Men jag tycker problemet är att tyngdpunkten blir för hög och det är svårt att kompensera med effetktivt med att sätta fast gastuben. Men den komemr att bli mitt alternativ när jag är ensam på tur
 
2010-08-06 07:31   peter1969
Det där med ett "vildmarksrum" drömmer jag också om. Med väggar fulla av kartor, alla grejerna i god ordning på hyllor etc etc.
Åt vilket håll bär det av efter Tjulträsket?
 
Svar 2010-08-06 14:28   Annicas fjällängtan
Målet är Hemavan. Nån gång till helgen.
 
2010-08-08 21:19   Per Crona
Det är härligt det där med kontrasterna. För ett par år sedan åkte jag i princip direkt från ett vinterlugnt Kebnekaise till ett vårmyllrande Paris med bara en kort mellanlandning i skolan för att ansluta till klasskompisarna. Upplevelsen av de olika resmålen förstärker på något sätt varandra... Sen att det ena slog det andra med hästlängder är en annan femma ; )

/Per
 
2010-08-18 23:13   Jaurekaska
Drömmen om ett friluftsrum finns här också! : )
För tillfället får jag vara glad jag har en skrubb som rymmer det mesta då jag lyckats sätta hyllor och krokar på höjden, annars vore det inte lätt med lägenhet och alla prylar!
Hittade till din blogg för första gången idag och ska föröska hålla lite koll på dina äventyr. Funderar på att själv börja blogga lite..
Annie
 

Läs mer i bloggen

Dåligt inflytande över den uppväxande generationen

Min doltter har just återvänt från en helg hos sin kompis. Där har  hon planerat sin första Sarek tur! suttit med kartan och haft Hans Fowelins bok uppslagenJag tror att jag kommer att ångra att jag tog henne med och gav henne bacillen, de dagar hon är ute.

Det känns skönt att veta att hon har utrustning som håller. Vi har ju varit ute tillsammans och det känns skönt att veta att hon  redan kan mycket mer är när jag tillsammans med några kompisar åkte upp till Tarfala och hade läst  en tunn bok Fjäll 76 tror jag den hette.

Jag lever

HEJ!

Tänkte bara meddela att det är inte är helt kört med mig trots min tystnad i detta forum..

En gång vandrade jag i Vindelfjällen 2 gånger med 2 olika Marior.DEl 1

HEJ

 har inte skrivit på ett tag igen...


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.