Kungsleden Nikkaluokta-Kvikkjokk

Datum:
2014-07-25 - 2014-08-07 , Genomförd
Beskrivning:
Jag är oerhört sugen på att vandra vidare eftersom den sista vandringen gav mersmak. Så jag har efter diverse funderingar bestämt mig för att fortsätta där jag slutade, helt enkelt. Planen var att gå denna sommar (2013), men eftersom jag kommer att flytta till hus i samma veva och eventuellt skaffa en till hund, så får vandringen vänta till nästa år.

Men sträckan som jag tänkt mig är ca 140 km och borde ta ca 9 dagar. Jag vill dock vara ute lite längre och hade tänkt mig följande upplägg/dag:

Nikka-Keb
Keb: Dagstur till Tarfaladalen
Keb-Singi
Singi-Kaitumjaure
Kaitumjaure: Topptur till Sanjarchokka
Kaitumjaure-Teusajaure
Teusajaure-Vakkotavare
Buss från Vakkotavare till Saltoluokta
Saltoluokta-Sitojaure
Sitojaure: Topptur till Tjiraksnjurtje
Sitojaure-Aktse
Aktse: Topptur till Skierffe
Aktse-Pårtestugorna
Pårtestugorna: Dagstur till någon urskog med brandskador på träden
Pårtestugorna-Kvikkjokk

Har räknat med ca 200 km och 14 dagar. Kommer att bli en prövning, om vädergudarna inte står på min sida. Det enda väder jag inte vill ha är regn. Eller snöstorm också iofs. Klart, men inte för varmt väder skulle vara det bästa. Då har jag även lite utsikt vid toppbestigningarna.

Som vandrare med hund blir man lite begränsad. Nationalparker är 'no-no'. Och med min erfarenhet blir man ännu mer begränsad. Jag har hittills bara vandrat från Abisko-Nikka längs upptrampad led. Vill inte bli en av dom man läser om som forsvinner på fjället. Ett annat problem med att vara ute så länge är att bära med sig allt. Bara hundmaten kommer att väga ca 10 kg. Mitt 'torrfoder' kommer att väga typ fem kilo (är vegetarian och har svårt att proviantera längs vägen). Sen tillkommer allt annat; kläder, tält, sovsäck, hundpryttlar. Men jag fick ett mycket bra tips från någon här på forumet om att det går att skicka saker till Saltoluokta med bussgods, för att sedan plocka upp det när jag passerar. Perfekt! Bästa tipset hittills! Tack smux =) Där sparade jag genast 7 kg.

Längtar redan som fasen!

Färdspår

Nikkaluokta-Kvikkjokk


(Logga in för att skriva en kommentar)

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.