Galdhøpiggen blev Turtagrø

Datum:
2012-12-17 - 2012-12-20 , Genomförd
Beskrivning:
Åter dags för Galdhøpiggen. När man ska locka med sig kamrater på turer ska det alltid vara "högst, längst, djupast, svårast, etc." Ja och då blir det ofta samma ställen igen. Rikard har nu inte varit på Galdhøpiggen, och med hans nyvunna iver efter toppar så fick man dra till med det här.

Har ännu dock ej undersökt om vägen upp till Spiterstulen är öppen i mitten av december. Enligt Spiterstulen's hemsida startar först "vintersäsongen" ca. 1 mars, vilket kan innebära att vägen är stängd. Får väll ringa till Lom turistinfo och förhöra mig om access. Man skulle ju kunna skida / vandra helt nerifrån Røisheim Hotell Og Skysstasjon, men då ligger vi kort med en dag...

Det har börjat komma snö enl. rapporterna. Har dock inte hunnit checka deras webkamera för lite mer exakt uppgift.

Fotoalbum


(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-12-24 16:56   Dr.Jones
Allt efter som kändes det som att det var mycket som skulle klaffa för att få en bra tur uppe vid Spiterstulen. Pga detta valde vi att i stället lägga turen till Hurrungane med Turtagrø som utgångspunkt. Det skulle enl. deras sida finnas öppen väg hela vägen upp, vilket även bekräftades med epost.
 
2012-11-23 12:47   Dr.Jones
Har tjeckat av med Spiterstulen nu. Vägen är stängd med betalbom 5 km från fjällstationen. Därifrån är den inte plogad. Och det går inte att svara på nu om man kommer fram med bil eller ej. Dock så kan man sannolikt bli hämtad med skoter där. Han som jag pratade med på Lom turistinfo är kvar där uppe till den 21a dec.

Han angav att fjällvana är ett behov (vilket är ganska självklart) och att det brukar vara ett riktigt busväder där uppe vid den tiden.

Ska ha lite mailkontakt med turistinfon nu över helgen / början av nästa vecka och sen får vi se.
 
2012-11-15 21:53   hbgsnix
Jag hade funderingar på området i vinter också men fick beskedet att vägen var stängd. Får du höra något annat så skriv gärna ut det.
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.