Turer > Visa en tur

Gspaltenhorn & Mönch

Datum:
2012-10-13 - 2012-10-19 , Genomförd
Beskrivning
365 Nordkalotten gick i repris på tv... Det började suga i tarmen efter en go midvintertur. Slängde i väg en sms till Wass om att det nog var läge att börja kika på en vintertur igen. Wass förslag var dock att återvända ner till Berner Oberland för att ta vid vandringen där vi sist avslutade den.

Det visade sig sedan dock att Wass skulle vara allt för upptagen av nyköpt hus, småbarn och familjelivet. Dock så var min nyvunna klätterkamrat Rikard Hänggård med på noterna.

Det började pratas om kontokortsvandringar, Kebnekaise, Island, Galdhøpiggen, Elbrus och Mont Blanc. Det slutgiltiga valet föll dock på att utgå från Kandersteg där undertecknad tidigare arbetat. Fick ju aldrig gått turen Kandersteg - Lauterbrunnen senast och där med kändes det valet naturligt. Gspaltenhorn ligger längs med vägen och Mönch strax öster om Lauterbrunnen ska ju vara en lätt 4000 metare. 7 dagar till förfogande... Borde inte vara omöjligt...

Texter

Reseberättelse

Gspaltenhorn & Mönch

Sikte på att kombinera en vandring med toppturerna Gspaltenhorn 3436 m och Mönch 4107 m. Det var sent på säsongen. Bergstugorna höll på att stänga och snön var runt hörnet. Som en bonus var en grottur i Kandersteg planerad.

Utvalda bilder

Gspaltenhorn
Gspaltenhorn

Mönch
Mönch

Fotoalbum

Färdspår

Gspaltenhorn

Mönch

 
(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-09-11 13:16   Dr.Jones
För att planera en tur i Schweiz så kan jag verkligen rekommendera den här länken: http://map.geo.admin.ch/?lang=en
"Gröna kartan över hela Schweiz"

Gratis! Och man kan skriva ut! Finns i både mobil och "vanlig". Saft suse mig! Varför finns inget sådant över Sverige. Eller kunde inte Google Maps "Terräng" vara så här detaljerad.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Av Dr.Jones


Om Dr.Jones

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook