Turer > Visa en tur

Paddling

Datum:
2009-08-03 - 2009-08-05 , Genomförd
Beskrivning
Då blev den äntligen gjord efter lite försening o dyl.
Vi bilade upp till Campingen i Lit där vi lämnade våran chaufförs bil som hade lovat köra oss sträckan upp till Lövsjön.
Äntligen framme vid Lövsjön så lade vi i kajakerna längst upp i sjön i höjd med Mörtsjön där det gick en liten skogsväg fram till sjön.
Efter vi hade paddlat ca.1-1,5 timme kom vi fram till Lövsjöströmmen där vi passade på att fika innan vi skulle ge oss på strömmen som va en klass 1-2. Var hyffsat fina skummande vågor och vi tog oss igenom utan några problem.
Sen kom vi ut till sjön Ockern som också låg spegelblank.
Efter Ockern smalnade det tillslut och det blev lätt paddling ner till Näsforsen där det blev ett lyft på ca. 300m.
Träffade på några fiskare som hade tagit några fina harrar runt kilot ute i strömmen.
Efter en lunch paus va det dax för nästa etapp,Sandviksjön.
Efter vi hade paddlat över nästan hela sjön så var det dax att hitta tältplats. Vi tältade på en liten ö i slutet på sjön.
Nästa dag blev det en kort paddling innan vi kom till Edsforsen där vi beslutade att rulla kajakerna på vägen som gick på sidan av ån pga. lite för strömt och osäkert paddlande(ska prova paddla där nästa gång:-)) Det lyftet va ca. 800m.
Nedanför Edsforsen blev paddlingen mycket roligare pga. mer strömmande vatten och slut på sjöar som man måste sega sej förbi.(Nu gick ju det bra pga. att vädret va kanonbra) men kan tänka mej att vid sämre väder så kan det bli lite tradigt.
Resten av Hårkan gick extremt snabbt pga. det strömmande vattnet och små forsarna som var varade en bra bit nedanför Husås. Tältade på stranden strax nedanför Högfors kraftverk.
Sista dagen var den kortaste för att det hade gått lite för fort dan innan:-)....men det var riktigt fint och bitvis storslaget resten av vägen till campingen. Många bävrar och fina vak efter nästan hela vägen,men ska man fiska så ska man nog göra det i övre delen av hårkan,eller ialla fall passa på innan man har passerat en bit nedanför Husås,där blir det betydligt sämre fiske.
Turen var ca.8 mil och absolut värd att göra och jag kommer nog göra den många fler gånger,men då kommer jag fiska betydligt mer än jag gjorde nu:-)
(Logga in för att skriva en kommentar)
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Av Putte74


Om Putte74