NPW5 Kite



NPW 5 är marknadens billigaste 4-linorskärm. Den är för både nybörjare och den mer erfarne skrämseglaren. Skärmen kan man kryssa mot vinden med vilket gör att man kan roligt på alla sorters ytor. Den kan även flygas med två linor.


Tillverkare: NPW5
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 3.333.333.333.333.33
(betyg 3.33 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: billig, enkel och gör inget om den blir blöt

Minus:krävs endel träning för att styra o svänga.

Kommentar: Jag har använt både NPW kites och andra kites för allmän åkning på land - inte för vinterbruk, men även kitesurfing.

NPW kites finns i flera olika storlekar, kolla www.npw5.com eller sök på nätet. Jag bodde i London ett år och där är kiting mycket mer vanligt. Allteftersom så har jag testat nästan alla storlekar ifrån 2.4m2 till 15m2 NPW och den mest allsidiga är antagligen npw9 i 5.3m2 - denna drar farligt mycket i måttlig vind, och kommer upp lättare än många andra kites.

Om man jämför en NPW tex med en Flexifoil Blade - som är väldigt vanlig kite så är NPW lugnare, drar mer men inte lika enkel att svänga med eller köra på kryss.

Om man sedan tar steget mot kitesurfing med uppblåsbara kites så är de mer stabila och kollapsar inte i luften som en NPW kan göra.

Tyvärr kostar Blade och uppblåsbara flera gånger mer än en NPW, så det är aldrig fel att köpa en NPW - speciellt begagnad - kolla på www.flexifoil.com under community.

Tips: sväng med bakre linorna och ha främre huvudlinor stabila..

Plus: Den är billig, tar liten platts, är i stort sett oförstörbar

Minus:Trasslar sig MYCKT lättare än vanliga cell drakar, dåliga på kryss

Kommentar: Jag vill bara påpeka att Npw5 är den ABSOLUT enklaste typen av Kajt (Kraft Drake)
Se www.kajt.no för mer info om vinter segling.

Gunnar

Plus: Billig, lätt, tar liten plats i ryggan

Minus:Svårt att bestämma rätt storlek, hopplös med förlängningslinor.

Kommentar: Jag köpte en NPW5 3,1 kvm från skånehobby hösten 2000. Vid provflygning på land vållar de långa linorna inga större problem, utan fyller sin funktion bra genom att draken kommer upp litet så att man kan få fri vind. På isen är det en helt annan sak. Att rigga drake och linor blir en ganska komplicerad apparat. Linorna trasslar sig lätt i vinden, samtidigt som vinden tar tag i draken. Förra säsongen ägnades i huvudsak åt att försöka lära sig och att förbättra utrustningen. Försök gjordes även med att byta ut de trasslande Dyneema-linorna mot 1 mm rostfri stålvajer. Det blev något bättre, men inte helt bra. I desperation tog jag helt sonika bort förlängningslinorna och körde med handtagen direkt i draken. Draken blev genast otroligt smidig. Dragkraften blev inte märkbart sämre heller. Draken bör alltså seglas som på bilden ovan, i alla fall om man skall använda den för skridskoåkning.

3,1 kvm är lämpligt när det blåser ganska hårt. Vid mer normala vindar skulle jag (185 cm 78 kg) hellre prova en 4,8 kvm. Tyvärr har jag inte provat en 4,8 kvm. Priset för en 3,1 kvm är ca 1250 kr, för en 4,8 kvm ca 1450 kr


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.