Skyllermarks Långfärdskridskor Birka



Långfärdsskridsko som fungerar med vanliga kängor.


Tillverkare: Skyllermarks Långfärdskridskor
 
Betyg: 4.334.334.334.334.33
(betyg 4.33 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Kommentar: Även jag är nybörjare så mina synpunkter bör läsas med det i minnet.
Jag ville ha ett par stabila och inte alltför dyra skridskor. Att jag kunde ha mina bra, bekväma och stabila vandrarkängor såg jag som positivt.
Liksom tidigare recencent så tog det ett tag att ställa in bindningarna rätt - men det beror nog mer på min egen brist på erfarenhet än på skridskon i sig. Via diskussionsforumet här på Utsidan fick jag den information osm jag behövde. Visst blir det ganska tungt med ett par riktigt stabila vandrarkängor och skridskor. Men som nybörjar skridskor är det inte det något större problem - möjligen då man får mer erfarenhet och vill ut på långa heldagsturer.
Enkel och stabil konstruktion. Jag var rädd att skon skulle glappa då den endast satt fast fram med en bygel som inte gick att justera i högdled (kan justera i viss mån genom att lägga brickor under bygeln innan man skruvar ihop) men det är stabilt utan något som helst glapp. Bra pris är också positivt.
Det enda problem som jag har haft är att ena bygeln böjdes upp efter ett missöde då jag körde ner i en spricka täckt av tunn nysnö. Den har därefter böjts igen vid lättare tryck uppåt. Men å andra sidan hellre en böjd bygel än att något otrevligt händer med fotbenet.

Plus: Stabil, lätt att ta av och på, billig.

Minus:Tog ett litet tag att ställa in bindningen efter kängan.

Kommentar: Skyllermarks Birka som jag nyligen införskaffat, är mina första långfärdsskridskor, så jag får skriva utifrån en nybörjares synsätt.

Jag valde dem eftersom jag har ett par vanliga vandrarkängor och det visade sig fungera bra. Det tog ett litet tag ett ställa in bindningen efter kängan, men när väl det var gjort blev det mycket stabilt. Om jag märkte någon instabilitet så berodde det på att kängorna inte var åtdragna ordentligt, inte på bindningen. Att skridskorna dessutom var billiga är ju inget minus.

Med andra ord, för mig som är nybörjare så har jag hittat ett par skridskor som uppfyller mina krav helt.

Plus: Billig, lätt, "vandrings-vänlig"

Minus:Instabil?

Kommentar: Jag var till en början orolig att Birka-skridskon skulle vara instabil och "skakig" eftersom jag använder mig av en vanlig vandrarkänga utan styv front. Denna oro är nu helt borta eftersom hela ekipaget sitter väldigt stabilt och bra på plats, helt utan rörelser i någondera led.

Visserligen är ofta kängor en aning mjuka i skaftet, vilket gör att man till en början känner av vadmuskeln och framsidan av smalbenet, men om man vänjer sig med detta och känner att man kan klara att åka utan det extra stöd som en stabilare känga ger, så är detta ett utmärkt val.

Ofta då man är ute och skrinnar kan man behöva gå runt isfria områden samt ta sig till och från skridskoområdet. Då är det skönt att gå i en vanlig känga och inte behöva slita på pjäxorna. Eftersom en vandrarkänga dessutom oftast är mycket bekvämare och lättare än en vanlig läderpjäxa tycker jag att Birka-skridskon är ett mkt bra alternativ vid långa körningar.

Om jag hade kunnat säga att jag har jämfört med många andra skridskor är det möjligt att betyget blivit "5 - Toppklass", men nu får "4 - Bra" räcka!


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.