Siljan Skate Marathon

Siljan Skate Marathon

Snabbåkar skridsko för naturis


Tillverkare: Siljan Skate
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Åkkänsla Vikten stabilitet (med stroppar) smidiga

Minus:Egentligen inga, möjligen att de inte finns att köpa överallt

Kommentar: Det här är en fantastisk snabbåkar skridsko. Jag har haft den i två vintrar och fullkomligen älskar den. Den är riggad med den gamla Salomon Skate bindningen och ett par avlagda Salomon tävlings skate skor. Men tillsammans med Siljans gummistropp som är fäst i bakkant på skridskon kopplas skridskon enkelt ihop med skon och ger en underbar åkkänsla.

Alla Siljan skate modeller är relativt korta i längd men tack vare slipkurvan har man en maximalt åkyta. Fördelen med konstruktionen är att vikten hålls nere, kontrollen blir större och i kombination med "stropplösningen" är åkkänslan optimal.

Finishen är bra eloxerad profil och en stålkvalitet som håller skärpan länge. Jag brukar bara behöva bryna dem efter 20-30 mils åkning. Givetvis är detta beroende på isens hårdhet.

Liknande produkter: När jag köpte dessa fanns det egentligen inga liknande produkter,

Kundservice: Har bara positiva saker att säga om Siljan Skate, Om man åker ut till motionsloppen på skridsko, typ ornäsrännet så finns i allmänhet Siljan Skate där och erbjuder då en finputs av skärpan. För mig är bara det ett skäl att välja dessa skridskor

Köpplats: Cykel Centrum Borlänge


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.