Fischer E99 Mountain Tour

» Ladda upp produktbild

Turskida med dubbelspann och heldragna stålkanter. Skidan är vallningsbar.


Tillverkare: Fischer
 
Betyg: 3.673.673.673.673.67
(betyg 3.67 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Otroligt bra fäste

Minus:Låter lite i nedförsbackar

Kommentar: Har kört på mina E99:or i 2 säsonger nu. De jag har är den vallningsfria varianten.

Fästet hos dessa skidor är helt otroligt bra. Har aldrig haft något problem med att inte få fäste, utom på ren is då :-)

Att slippa valla skidorna hela tiden är kalas. Valla om för alla olika snöförhållanden som råder på fjället är inget som lockar mig. Har aldrig kunnat få till lika bra fästa på ett par vallningsbara skidor.

Vidare är det himla skönt att slippa ta bort gammal valla varjegång man skall på med stighudar.

Glidet är kanske inte det bästa på dessa skidor, som med alla andra vallningsfria skidor. Men jag prioriterar helt klart bra fäste framför kals glid. Att åka med bakhala skidor är det värsta som finns. Det slipper man med dessa skidor.

Komihåg att bara för att skidan är vallningsfri betyder inte att den är helt vallningsfri. Det avser bara fästzonen. Glidytan måste mättas med parafin med jämna mellanrum för att öka livslängden och få bättre glid.

Lite tråkigt är att de låter ganska mkt i nedförsbackar, p.g.a den vallningsfriazonen ligger ann.

Jämfört med ex Åsnes Rago tycker jag att Fischer skidorna har bättre fäste än Åsnes skidorna. Men att Åsnes kanske har aningen bättre glid. Fischer skidan är dock lättare än Åsnes skidan.

Plus: Bra fäste på vallnigsfria botten, smidig att åka

Minus:Bär inte i lössnön

Kommentar: Jag har en vallnigsfri version av Fischer E99, Mountain Crown. Jag har ganska mycket erfarenhet om vallnigsfria skidor och kan bara säga att Fischers vallnigsfria botten ger skidmarknadens bästa fäste utan stighudar. Den ideala skidan för pulkdragaren på kallfjäll. Annars mycket bra och smidig att åka, bär dock inte i lössnön.

Plus: Heldragna stålkanter

Minus:Något för smala för skogsåkning.

Kommentar: E99 är en ganska smal turskida vilket fungerar bra uppe på kalfjället och i skoterspåret. Men i skogsmiljö och med djup snö blir det lätt jobbigt. Spannet är ganska mjuk vilket iofs inte har så stor betydelse när man har över 20 kilo på ryggen. Det går dock att få hyfsat glid på skidorna om man vallar dem rätt.

Heldragna stålkanter är också tryggt när man tar sig ner och upp för branta backar.

Tyvärr är det nog så att det inte finns någon riktigt bra turskida. Men Fischer skall ha kommit med en ny skida som heter E109 vilken skall vara bredare.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.