Camelbak Octane XC2-liters lättviktig vätskeryggsäck specialiserad för löpning.


Tillverkare: Camelbak
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lagom volym, sitter bra, lätt, stora sidfickor.

Minus:Liten diameter på drickaslangen.

Kommentar: Octane XC har lagom mycket funktioner men inget trams. I grund och botten är det en lätt ryggsäck (ca 600g) med rejäla fickor på höftbältet (så den sitter still när man springer) och en tvåliters vätskeblåsa. Axelremmarna är sköna och den kan justeras på vanliga punkter (dessutom finns ett smart system för att hålla ihop fladdrande juster-remmar).
Den mesta "utrustningen" ryms i midjebältets fickor, nice om man inte vill riva av säcken mitt under ett pass. Fickorna är generösa, och rymmer ca en kompaktkamera och 3 bars vardera. I ö kan man dra fast en jacka/motsv under snodden på säckens baksida, bra elasticitet och bra kompression. Toppfickan är minimal men har bl a en liten karbin så man slipper ha nycklarna skramlande.
Under toppfickan sitter den stora öppningen till blåsan, och det stora locket är väldigt lättmanövrerat, troligen även med handskar. Samtidigt gör en stor öppning att det kan vara svårt att fylla de sista decilitrarna vatten. Bitventilen funkar bra, men jag skulle kanske önska en större diameter på ventil/slang så man kan dricka snabbare och inte tappar "flås". I jämförelse med min gamla CamelBak håller den här sig fräsch bättre, så den nya ytbeläggningen på påsens insida verkar fungera. I övrigt har den reflexer både fram och bak och mitt ex är i en störtcool combo av neongul och svart...

Det enda som hindrar att jag ger säcken en femma är att den inte är unik på något vis. Den är den bästa vattensäck jag testat och sett, men den är ändå "bara" en vattensäck.

Liknande produkter: Hela CamelBaks sortiment, i stort sett

Kundservice: -

Köpplats: Eastern Mountain Sports, New York

Pris: 300