Savotta Ramryggsäck 80L

SAVOTTA ESITE 06 3 027

Ramryggsäck 80L


Tillverkare: Savotta
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Enkel, robust, inte för stor eller för liten.

Minus:Det nedre facket, jag har alltid undrat vad de har tänkt sig att man ska packa där med de vertikala dragkedjorna som enda ingång.

Kommentar: Ramen är lite mindre än på Norrönas ramryggsäckar, säcken rymmer 80L men kan lätt överpackas med t ex en packpåse eller ett tält och ett liggunderlag. För mig passar ramen på Ljk (liksom på Savotta 906) perfekt. Vilymen räcker med lite kreativitet för en veckotur på vinterfjället, utan vidare för en längre sommartur, men visst, inte som Norrönas eller Saccis största, medges.

Ytterfickornas diameter rymmer precis en 450 gr gastub. Men i jämförelse med modernare säckar känns fickorna lite trånga.

Den tvådelade säcken hade fast mellangolv, och det nedre facket öppnades med två vertikala dragkedjor. Svårt att packa skrymmande grejor då men numera är mellangolvet utskuret och sovsäcken kan tryckas ner i botten. Locket är stort och täckande och inga sidfickor hindrar pendelrörelsen vid skidåkning. Istället finns en stor ficka på utsidan av ryggen. Kanaler bakom sidfickorna med remmar för fastsättning av mtrl. Locket har D-ringar för fäste av mtrl både på insidan och utsidan. Säcken är enkel och fri från "smarta" plastgrejor som väger och går sönder. Behaglig i sin enkelhet.

Levereras med en liten uppdragssäck på ca 25L (Savotta 202). Även den enkel, en Kånken på steroider.

Liknande produkter: Savotta 906 hade tidigare samma sköna bärsystem men jag gillade inte de nedre ytterfickorna (906 har numera ett annat höftbälte).

Kundservice: Sauna everywhere har mycket bra kundservice!