<% if (!$currentUser): %> Logga in <% else: %> Logga ut <% endif %>

Savotta RajapartioRajapartio (översätts till gränspatruller/gränsjägare) designades ursprungligen för att ersätta de mindre, äldre ramryggsäckarna för de finska gränsförbanden. .De var vid tiden utrustade med en större ramryggsäck, men de behövde en mindre och Savotta - som alltid levererat utrustning till militären - tog fram "Rajapartio" - en bakgrund som kräver en slitstark och användarvänlig säck.
Säcken är gjord av polyuretantäckt polyester för att "vattensäkra" den. Den har metallspännen och kvalitetsdragkedjor (optizipper).

Säcken har en urtagbar aluminiumram, som ligger i en inbyggd ficka på insidan av ryggsäcken - närmast ryggen - en ficka som kan användas också till tex vätskesystem.
Stort lock med en extra ficka i och långa remmar som tillåter "överpackning".

Den övre avdelningen är 45 x 35 x 22 cm och skyddas med ett vattentätt "snölås".

Den undre avdelningen är 25 x 35 x 20 cm

Sidofickor är 30 x 15 x 6 cm,med vattentäta snölås.

Stadiga och väl polstrade axelremmar.

Ordentligt stoppat midjebälte, med metallspänne, som enkelt öppnas, även med bara en hand, eller med tumvantar på.
Volym: 60 liter
Mått: 65 x 50 x 25 cm
Vikt: 2000g


Tillverkare: Savotta
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Den verkar outslitlig. Trots idog misshandel och hundratals mil och säkert snart 100 utedygn med säcken är den fortfarande VÄLDIGT fräsh och jag har ännu inte fått en söm eller spänne eller fäste att släppa eller spricka.

Minus:Något "gammaldags" i designen.

Kommentar: Som en säck i ungefär 60L-segmentet är det här egentligen ingen "stor" ryggsäck, men då den kan överpackas är det tämligen lätt att få med sig både många stora grejer och tunga. Den interna ramen är enkel, men stryktålig och jag har kånkat på vikter runt 25-30 kg i min sedan jag införskaffade den. Jag gillar speciellt att alla spännen är i metall och det gedigna sömnadsarbetet.

Har två minus - som jag tycker - ett: ryggsäcken saknar bröstrem (och jag har därför satt på en egen, men där spännet därför är av plast) och två: väggen mellan de två huvudfacken/avdelningarna är fast och går inte att öppna, utan att man skär/klipper i säcken. Det hade varit enkelt att lösa med en dragkedja eller en dragsko i botten av det stora facket. Men det finns inte. Det gör att grejer som är längre än det stora facket lämpligast packas utanpå säcken, i stället för - som jag är van vid - genom hela säcken.

Köpplats: varusteleka.com

Pris: 2000