Osprey Talon 44Talon är en lätt ryggsäck designad med massor av fina detaljer. Talon 44 är byggd på en mjuk ryggplatta förstärkt med aluminiumram och fiberglas som formar sig efter din rygg vilket gör att den sitter bekvämt.
Mesh och luftkanal mot ryggen gör att ventilationen är maximal. Även bärremmar och midjebälte är ventilerade.
Det stora huvudfacket är toppmatat, samt åtkomligt via blixtlåsförsedd öppning i botten. En ficka på vardera bärrem. Topplocket har en invändig ficka i mesh samt litet blixtlåsförsett fack på utsidan.
På fronten finns en ficka i stretchmaterial för hjälm eller liknande.


Tillverkare: Osprey
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt, smidig, smarta lösningar

Minus:Lättvikt = ömtålig mot långtids slitage?

Kommentar: Årsmodell 2011

2015-07-28
Har haft ryggsäcken i över 5 år nu och det är fortfarande den ryggsäck jag använder mest. Det börjar synas på väven att ryggsäcken är använd men inget som har gått sönder ännu. Det känns helt ok med tanke på hur välanvänd säcken är.

En helt underbar liten ryggsäck till allt från dagsturer till kortare flerdagsturer. Sommartid får man plats med allt som behövs för 2-3 övernattningar, vintertid brukar en 1 övernattning funka även när den riktigt tjocka sovsäcken och dunjackan ska med.

Jag har haft säcken i lite mer än ett år nu och har nästan inte använt någon annan ryggsäck sedan jag fick den, under den tiden har blivit ett 20-tal turer med 1-2 övernattningar och jag kan inte vara mer nöjd med säcken. Tack vare smarta lösningar på fickor och fack får man plats med mer än tror. Bärsystemet passar min smala och korta kropp perfekt.

Nytt för årsmodell 2011 är att vätskesystemet inte längre förvaras i huvudfacket utan i ett separat fack mellan ryggen och huvudfacket, en riktigt lyckad lösning!

Pris: 1200

Plus: Lyckat bärsystem som är en god avvägning mellan vikt och lastkapacitet. Ryggplattan med Ospreys Airscape fungera mycket bra i praktiken.

Minus:Väldigt många remmar...

Kommentar: Har nu gjort två veckoturer med denna säck. Med Hillebergtarp och tung sovsäck (1,5 kg) får jag plats med kläder och mat, fiskeutrustning och kamerautrustning. Jag håller totalvikten under tolv kilo vilket verkar vara den optimala belastningen på denna säck. Gött med UL istället för 25 kg jox på ryggen.

Köpplats: Fjällsport AB

Plus: Många funktioner, fickor och remmar. Lätt och bekväm.

Minus:Lite veka axelremmar

Kommentar: Har använt ryggsäcken för dagsturer i höstas och en veckotur på skidor mellan Abisko och Nikkaluokta. Den funkar ypperligt upp till 12-13kg packning. Har testat 15 kg, men det är lite på gränsen. Vid höga vikter börjar axelremmarna kännas lite väl veka.

Köpplats: Hägglunds i Luleå

Plus: Pris, bra lösningar, bäregenskaper

Minus:Många remmar att hålla reda på

Kommentar: Har lånat hem och provgått med säcken ca 2*7km med varierande vikt. Upp till 10-11kg kändes den väldigt bra, över 12kg så började den att "svikta" tyckte jag och bäregenskaperna försämrades. Tycker i övrigt att säcken är väldigt bra, många bra praktiska lösningar både ut och invänligt. Topplocket är löstagbart/reglerbart, reflexer, sido och ryggfickan är i stretch-kanonbra!
En mycket bra och prisvärd ryggsäck för den som klarar sig med 44liter och en vikt på upp till 12kg!

 

Logga in