Osprey Exos 46Exos 46 NEW!
Super Lightweight Thru Hikes / Weekend Hikes

The Exos 46 is the ultimate thru hike and super lightweight backpack, thanks to our AirSpeedSuspension, which teams a 6061-T6 Aluminum frame with a 3D tensioned mesh backpanel, and side crescent ventilation. The AirSpeed suspension works in tandem with the supportive and ventilated Bio-Stretch™ harness and hipbelt for fit and comfort unheard of in a one kilo pack.


Tillverkare: Osprey
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Väldigt lätt, skön att bära, ventilerande, lättpackad, flera bra fack.

Minus:Står inte själv, svårpackad mot ryggen.

Kommentar: Har använt min Exos 46 under en 3-månadersresa i stad och land, och som utflyktssäck för helgturer mm.

För att vara en så bärvänlig säck med stabil rygg är den extremt lätt; den har alla önskvärda små- och stora fack, "lagom många" kompressions- och fästpunkter, och allt är gediget sytt och väldigt stadigt. Den klarar utan problem vikter uppåt 20 kg (vilket sällan behövs numer), men känns aldrig klumpig med små packningar. Ryggplattan är ett luftigt nät spänt över en aluminiumram, vilket ger en enastående ventilation samtidigt som det är väldigt mjukt mot ryggen. Fickorna (topplock + insida topplock, utanpå huvudsäcken, nätfickor på resp sida om huvudsäcken samt på avbärarbältet) gör att man kan hålla småsaker separerade och lättillgängliga. Ovärderligt exakt alltid.

Säckens form, som är dess största tillgång, är dock även dess största begränsning. Botten är rundad varför säcken är nästan omöjlig att få att stå för sig själv, och den rundade ryggplattan (som ju ska följa bärarens rygg) gör att hårda, platta saker inte riktigt passar bra mot ryggen, där man ofta vill ha dem. Antalet (stora) fack (topplocket och utanpå huvudsäcken) gör att packvolymen i huvudsäcken är relativt "liten", men i gengäld sväljer säcken väldigt mycket saker i de separata facken, och de 46 litrarna känns väldigt stora.

Liknande produkter: Golite Jam2, övriga Ospreys och Arc'teryx sortiment.

Pris: 1200

Plus: Bärsystemet Ventilationen

Minus:Huvudfacket är endast toppmatat. Saknar en till ingång. UPPDATERING: Inte så hållbar

Kommentar: Jag är mycket nöjd med ryggsäcken som känns betydligt större än vad den är. Än har jag inte använt alla liter men kompressionssystemet gör att den ändå sitter riktigt bra. Packar man den liggandes och drar åt så hålls allt på plats.

Bärsystemet är riktigt bra och samma mängd packning sitter betydligt bättre på ryggen än i min gamla Haglöfs. Den är konstruerad så att ryggsäcken sitter en bra bit från ryggen som bara har kontakt med ett nät som är uppspänt på aluminiumramen. Tyget är tunt och känns ganska ömtåligt, jag har alltid varit försiktigt med var jag satt ned den. De två främre fickorna rymmer mycket men måste packas i rätt ordning och varsamt för att man ska kunna utnyttja deras fulla volym utan att man känner sig baktung.

Efter att nu ha använt den under tre längre turer så måste jag säga att jag är mycket nöjd med säcken och slitaget ser jag inte mycket av.

UPPDATERING: Jag är fortsatt nöjd med ryggsäcken men eftersom den är gjord av mycket nät/mesh så påverkas hållbarheten. Det var framförallt när jag började använda den på låglandsleder där vandring sker i skogen. Det är då lätt hänt att grenar fastnar i nätet och nu är ena sidofickan trasig. Även på botten av ryggsäcken finns nät som har nötts ganska mycket. Resten av ryggsäcken är i mycket gott skick.

Köpplats: Addnature.com

Pris: 1695

Plus: bärsystemet, genomtänkt, små spännen och detaljer,

Minus:-

Kommentar: Jag är imponerad av Ospreys bidrag till lättviktsscenen. Jag har inte haft den någon längre tid och sätter därför inte högsta betyg. Hållbarheten kan jag inte uttala mig om än.

Säcken sitter riktigt skönt med ca 13kg. Ett av de bästa bärsystem jag testat på lättviktsäckar. Jag är 187 (rygg 52cm) och hamnar då mellan storleken M och L. Jag har valt en M vilket fungerar bra.

Jag gillar egentligen säckar utan massa onödiga fack. Jag har dock funnit många olika funktioner med de nät och extra fack som säcken är utrustad med. Delar av utrustningen kan placeras i alla nät och fack tills det att maten minskat och allt ryms i huvudsäcken. Jag tror nog att säcken ska fungera en solovecka i fjällen.

Allt verkar lovande på denna genomtänkta säck med ett bärsystem som imponerar.

Köpplats: Naturkompaniet

 

Logga in