Lundhags v8Lundhags v8


Tillverkare: Lundhags
 
Betyg: 4.084.084.084.084.08
(betyg 4.08 baserat på 26 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 6 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    
Sida: 1 2 Nästa Sista 

Plus: Relativt lätt. Liknar Kajka men lättare, Möjlighet att dra åt axelremmarna och midjebältet mkt.

Minus:Fickorna på sidan av ryggsäcken hade ingen öppning framåt och var väldigt tajta i tyget. Kunde inte ha vattenflaskan eller karta lättillgänglig så den kändes lite bökigt. Det var konstigt placerad rem överst på väskan. Det gick inte att dra åt så mkt för då öppnades framfacket som sitter fast bara med kardborre. Axelremmarna satt lite för brett så att de tryckte. Sidofacken öppnas bakifrån.

Kommentar: Jag tycker att modellen i överlag funkar ok om en vandrar tillsammans med någon. Jag hade tidigare en Kajka ryggsäck som blev stulen och letade sedan efter en liknande modell men som var lättare. Denna ryggsäck var av lättare vikt och funkade ok i bärningen. Inte lika skön som Kajka, men helt ok. Jag saknade att ha sidofickor med öppning framåt där vattenflaskan kan ligga och vara lätt att ta fram. Det fanns en ficka men som hade öppning uppåt och som var i tajt/stretchigt tyg som jag inte kunde sätta tillbaka flaskan själv med, utan behövde hela tiden hjälp.
En till sak som var lite störigt var att sidofacken var riktade bak och därmed otillgängliga när en hade regnskydd på, gick inte att nå när en bar ryggsäcken, och gjorde att en behövde lägga ryggsäcken med ryggen nedåt för att kunna öppna.
Sen hade dragkedjan och facken en lite konstig form som gjorde att det var bökigt att stänga och öppna när en hade mkt saker i ryggan.

Överlag funkade ryggan annas bra och hade mkt bra regnöverdrag. Lätt att bära och avsevärt mycket billigare än många andra stora ryggsäckar.

Bar 16kg på en veckas tur och det kändes ok hela tiden förutom lite kläm på axlarna de gånger jag behövde ha de tätare kroppen.

Liknande produkter: Fjällräven Kajka och Abisko, Bergans dagssäckar

Pris: 1300

Plus: Bra storlek, trevlig bärram, bra kombo med +10L.

Minus:Halvdålig kvalitet, klena plasthakar på 10L säcken, mycket underdimentionerat höftbälte.

Kommentar: Storleken 90L tillsammans med den lilla 10L ryggsäcken är en trevlig kombo och under längre fisketurer var den lilla ryggsäcken otroligt bra att knäppa loss för att ha med sig proviant, handskar, mössa osv...

Som så manga andra skrivit och påpekat så går man konstant runt och försöker anpassa bärsystemet utan att få det rätt. För det mesta så är det spännremarna till höftbältet som verkar släppa lite efter en stund var gång. Sen kommer kvaliten. På min så sprack sömmar på två ställen. Inner fickan på topplocket samt den invändiga väggen som avskiljer packutrymmet I säcken övre/nedre del.

Ramen är bra gjord men höftbältet är den svagaste punkten då den inte har någon styvhet och efter bara lite användning blir väldigt mjuk. Inte gjorda för att klara tung last. Att bära den på en veckas vandring på island blev lite plågosamt.

De har kommit med en updaterad modell sedan den här (min är 2014). Beställde hem en 90 och en 75 för att de förhoppningsvis kanske löst bristena men jag tycker inte det. De hade tyvär gjort höftbältet ännu klenare.´

Synd, för jag gillar Lundhagsprodukter annars. Köpte mig en Bergans Alpinist 110L istället. Men smakar det så kostar det.

Liknande produkter: Kajka 100L

Pris: 1800

Plus: Storlastare med bra kvalitet som är dessutom prisvärd.

Minus:Relativ tung säck. Varm i ryggen.

Kommentar: Lundhags v8 90 + 10, Inhandlad på XXL Bromma

Köpte säcken för att slippa att förvara utrustning utanpå. Den sväljer mycket utrustning!
Enkelt att packa och enkelt att komma åt utrustningen när man behöver det.

Riktigt skön säck att bära tungt med. Tar lite tid att ställa in den, men se är det underbart.
Älskar att infästningen till axelremmarna kan köpa fritt bakom ryggen, vilket gör att blir lättare
att gå i stenig och ojämn terräng.

På min första tur med säcken så bar jag cirka 15 kg, vilket kändes bra och gick smidigt.
Tycker att den lilla 10L säcken är bra fast det kan vara svårt att få den att sitta fast ordentligt.

Liknande produkter: Osprey Xenith, Osprey Aether, Fjällräven kajka

Pris: 1700

Plus: Rymlig. Hållbar. Bekvämt bärsystem.

Minus:Bland de tyngre säckarna på marknaden. Den lilla avtagbara fickan som lätt ramlar av.

Kommentar: Uppdatering 2017-01
Två fjällvandringar (1,5 vecka x 2) till har jag hunnit med plus en del andra resor. Två sömmar har släppt som jag enkelt lagat själv. Men känns surt. Annars har den funkat bra. Fortfarande en svag fyra i betyg.

Haft säcken i ca ett år nu. 75+10. 1 veckas fjällvandring i Jämtland, en "vanlig" resa och några dagars vandring längs Bohusleden har jag genomfört med den.
Säcken känns väldigt rymlig. Man bör kunna få med sig allt man (beroende på vad man prioriterar såklart) behöver (inklusive proviant) för en två-tre veckor i alla fall.
Säcken känns kvalitativ och hållbar. Den är något ens barnbarn kan komma att få ärva ;). Samtidigt är det nog en av orsakerna till att den väger närmare 3 kilo, vilket gör den till en av tyngre på marknaden. Jämför jag V8 med min Osprey talon där tillverkaren tänkt mer på att hålla nere vikten snarare än att göra en hållbar säck så känns den senare betydligt mer skör och ömtåligare än den förra.
Lite lurigt bärsystem. Det tar en stund innan man "lärt" känna säcken och lyckats justera den rätt, men sen är den mycket bekväm. Har burit ca 20 kilo under en veckas vandring utan problem, stela axlar, ryggont etc. Om den presterar lika bra vid 25 eller 30 kilo kan jag inte säga.
Den lilla löstagbara fickan känns rätt meningslös och ramlar lätt av. Varför kunde de inte gjort som alla andra och satt dit vanliga fickor på höftbältet? Den löstagbara ryggsäcken är användbar (toppturer), men inte nödvändig.

Slutsats: En hållbar och bekväm säck. Tillräckligt bra för att jag inte skall fundera på att köpa en ny ryggsäck, men som samtidigt känns lite omodern och tung i jämförelse med andra ryggsäckar på marknaden. Svag 4.

Liknande produkter: Innan jag bestämde mig för V8 kollade jag på: Osprey Aether. Fjällräven Abisko. Haglöfs matrix.

Kundservice: Köpt via Outnorth som jag alltid fått ett bra bemötande av, även denna gång då jag av misstag råkade beställa två säckar. Detta ändrades enkelt med ett mail.

Pris: 2000

Plus: Prisvärd, och funktionell.

Minus:Initial injustering. Inte pålitlig, dålig konstruktion av bärsystem

Kommentar: Har använt 75 litersvarianten.

Ryggsäcken fungerar bra, men vid första användning krävs ett visst tålamod för att justera in den på ett bra sätt. För mig tog det en dags vandring innan jag lyckades få säcken att sitta bra.

Jag är 187 cm lång.

Säcken fungerar bra upp till ca 25 kilo, sedan börjar spännarna till midjebältet och axelremmarna och släppa.

En prisvärd ryggsäck, för den som har normala packningsvikter.

UPDATE 2014-07-31

Efter den andra fjällvandringen så sprack sömmarna i ryggplatta och avbärarbälte. Detta innebar att jag var tvungen att släpa en trasig ryggsäck genom halva Padjelanta. Jag ser inte ryggsäcken som pålitig på lite längre turer.

Pris: 2000

Plus: Bra bärsystem och stabil konstruktion utan att bli tung! Bra storlekar

Minus:Den lilla ryggsäcken som man fäster utanpå huvudsäcken. Den känns helt onödig och upplevs sitta dåligt. Smaksak kanske. Tur att den går att plocka bort :)

Kommentar: Jag har testat ett antal olika ryggsäckar av "värstingmodell" innan jag äntligen fastnade för denna. Till skillnad från de tidigare säckarna jag testade så går så går det att justera rygglängden även för att passa oss som är lte kortare (173cm). Jag har annars upplevt att ryggsäckar med medium rygglängd varit just så pass för långa och dom med kort rygglängd varit för små..

Använde den förra året under ca 3 veckors vandring i Padjelanta och Sarek. Helnöjd!

Liknande produkter: Arcteryx Bora 80, Fjällräven Kajka 80, Osprey Argon, Norröna Svalbard 80.

Kundservice: Lundhags har mycket bra kundtjänst och service, det är i alla fall min erfarenhet från kängorna.

Plus: Kvalite och bärsystemet

Minus:------

Kommentar: Underbar ryggsäck att bära, även vällastad. Har provat både 75 och 90. Detta är heltklart en stor favorit när det kommer till lite längre vandringar. Kvaliten på ryggsäcken är fläckfri.

Plus: remmarna går att "binda" upp, så de inte hänger o slänger

Minus:ngt varm

Kommentar: funktionell är en bra beskrivning! snygg och skön!. 75l ryggan

Köpplats: blocket

Pris: 1300

Plus: Rymlig, Flexible och snygg

Minus:inga för närvarande

Kommentar: Köpte säcken i juli. Var uppe i augusti och fjällvandrade i tre dagar. Hade en vikt på ca 13 kg. Säcken funkar mycket bra, och är lätt att justera.
Säcken är på 65L.

Köpplats: Naturbolaget i Kalmar

Pris: 2300

Plus: Bäregenskaper.

Minus:Något varm mot ryggen

Kommentar: Att bära säcken med 20-25 kg i fjällen var en ren fröjd. Gick ca 10-15 km per dag och behövde aldrig ändra något, tog inte ens av mig säcken när jag tog kortare pauser. Använder även säcken till dagsturer vilket fungerar lika bra. Hade tidigare en fjällrävensäck som var rent bedrövlig till fjällvandring.

Köpplats: Outnet

Pris: 2000

Plus: bekväm, stabil, genomtänkt, praktisk, prisvärd

Minus:vikten, ingen ficka på avbärarbältet

Kommentar: Om jag är noggran under packningen så sitter den på mig som en extra kroppsdel även om jag packar tungt.

Har sprungit en hel del med den bara för att få extra träning och den är helt stum mot kroppen hela tiden.

Alla remmar och fästen överallt på utsidan kan man kanske störa sig på, men det beror på vem man är, för mig passar det utmärkt

Liknande produkter: troja, oxo,

Köpplats: Alewalds

Pris: 2400

Plus: Bärsystemet

Minus:Varm mot ryggen

Kommentar: Har ägt en sådan. Väldigt följsamt bärsystem. Avbärarbältet sitter perfekt över höften.

Köpplats: Magasinet Karlstad

Pris: 1350

Plus: Bärsystemet, komforten, lätt åtkomligheten + en massa små finuliga lösningar.

Minus:kanske lite tung tomvikt(3,3kg), knepigt att dom satt facket vätske systemet i själva säcken(toplock är nog bättre plasering), kanske inte gjord för mer än ca 26kg( men så mycke har man ju sällan med sig andå :P)

Kommentar: Har haft min V8 (75 liters) ute på sin första riktiga vandring i en vecka nu ,viket blev en tur upp på Helags :-), och jag är riktigt nöjd :-) hade en packning på 19-21 kg och det var en väldigt bekväm tur med V8an. Sitter bra, skönt midjebälte och lätt åtkomlig med frontöppningen.

Liknande produkter: kollade på haglöfs OXO, TOPO och Lundhags Troja

Köpplats: Alewalds sport & fritid Stockholm

Pris: 2400

Plus: Mycket bra bärsystem

Minus:Tung, onödigt många remmar

Kommentar: Har haft min Lundhags V8 70 l i några år nu och är på det stora hela rätt nöjd. Säcken klarar av relativt tung last, har burit strax över 30 kg i den som mest och det gick bra även om det märktes att den inte riktigt var dimensionerad för de lasterna.

Ryggsäcken har tre fack, men jag använder egentligen bara ett, det stora. Ytterfacket, d.v.s. på "ryggen" av ryggsäcken, känns för mig lite menlöst och sladdrigt. Använder det mest för att förvara sandaler efter vad. Ur den synvinkeln hade det varit bättre med någon väv, helst vattentät, istället för mesh som avskiljare till huvudsäcken. Helst hade jag sluppit facket helt.

Bästa detaljen på säcken är hållaren för vattenflaskan, mycket praktiskt.

Ryggsäcken är relativt tung för sin volym, dryga 3,1 kg. Inte så att det stör men lite väl mycket. Den har dessutom onödigt många och långa remmar som hänger lite varstans och fladdrar i vinden.

Regnskyddet som medföljer är utmärkt, stort och täcker en fullpackad säck med tält och liggunderlag spänt på utsidan.

På det stora hela en mycket bra säck som blivit än bättre i ett lite "renare", och gärna lättare, utförande!

Liknande produkter: Som jämförelse har jag tidigare använt en Lowe Alpine Frontier 75+15 samt en Berghaus Vulcan

Kommentar: Min första ryggsäck och jag är mycket nöjd. Har använt den både till sommarsemester (1 gång) och fjällvandring (2 gånger). Valde denna ryggsäck tack vare bra bärkomfort. Och ett bra pris.

Passar min rygg perfekt. Skönt höftbälte och axelremmar. Även skön att gå med bara linne under. Lätt att dra åt alla remmar.

Bra med regnskydd som finns att ta fram i botten. Täcker säcken ordentligt även med liggunderlag på toppen.

Hölster för vattenflaska på 0,5 l.

Lätt att komma in i och packa. Många bra fack.
Sidofickorna tycker jag är lite trånga att komma in i. Dragkedjan sitter mot ryggen vilket gör det svårare för ficktjuvar att komma åt grejerna. Det är ju bra på sitt sätt. Jag skulle gärna ha lösa sidofickor så storleken skulle kunna utökas med några liter vid behov.

Det man bör kontrollera är att höftbältet går att dra åt så hårt man behöver. Jag drar nästan åt maximalt och har inte sååå smala höfter. Även ryggskenan har jag på full längd, har för mig jag läst att ryggsäcken passar för kvinnor upp till 170 cm.

På mina resor/vandringar har ryggsäcken varit i princip fullpackad och vägt ca 15 kg.

Plus: Priset, smarta lösningar

Minus:Att bära tungt

Kommentar: Har haft min Lundhags V8 >70 ett år nu och användt den ett antal gånger. Dock ingen fjällvandring på sommaren men korta vandringar och långa turåkningar i fjällen mitt i vintern.

Det första som lockade mig var att den var billig, hade massor med smarta fickor, lätt att justera rämmarna och bra bärkomfort. Samt att många andra gillade den.

Att den har bra fickor och smarta lösningar kan nog ingen neka till, om man inte köper det värsta som finns.

Den här kostar 2200kr och du kommer åt all packning, var du än lagt den, antingen att plocka ur den uppifrån eller öppna från sidan. Snabbt och enkelt!!! Dessutom kan man om man vill dela upp ryggsäcken i två "våningar" genom enkelt dra i snören för att spänna upp ett tyggolv. Även när du gjort detta kommer du åt all packning från sidan.

Alla ryggsäckar jag vet har samma sorts remmar som är krångliga att dra åt och det krävs mycket kraft. Alla uton Lundhags, för här här man en mycket smartare lösning, speciellt på höftbältet, där man enkelt och snabbt drar åt eller lättar på trycket.
Höftbältet är skönt det med, men det är tyvärr inte ledat så det följer inte dina höftrörelser som tex Arcteryx Bora-säckarna gör.

Väldigt lättåtkomliga flaskhållare, småfickor och expanderbara sidofickor, stor möjlighet att packa i locket, där man lätt tex lägger en 3-liters vattenpåse. Trots alla dessa bra fickor är det inga detaljet som är i vägen för tex armar osv. Och dett märks att man tänkt till lite extra där.

Axelremmarn (bärremmarna) är silikonfyllda och väldigt sköna.

Under säcken finns en liten knappt märkbar ficka där man gömt regnskyddet som följer med. Tag ut det när det regnar och du har komplett skydd för din packning.

Bärkomforten är bra, grymt skön att bära lätt, medel och normalvikter med, men när det bär upp mot tyngre packning så tycker jag att det känns om att den är lite för klent byggd. Men det beror ju på hur man packar också.
Det finns andra säckar som är skönare att bära tungt med. Men vadå, för det här priset är det inget att klaga på.

Det enda minuset är att om ni vet att ni kommer att bära väldigt tung packning (kanske 23+) så skulle iallafall jag valt någon annan säck. Men då skenar priserna iväg.

Det är nära en fem-poängare!

Plus: Pris, Bärsystem (midjebältet), Robusta Ramar

Minus:Bottenlocket, Bärsystem (Ryggplattan passar inte alla)

Kommentar: Jag var på jakt efter en rejäl rygga, en som passade mig och inte skulle slita på mina axlar eller min rygg. Efter många ryggsäckar allt från de billiga för 500 till de hiskeligt dyra i 4000 kronors klassen (som iofs satt bra) så fann jag mellantinget. Bra komfort, bra packnings möjligheter (stora bälgfickor samt vattenflask hållaren uppskattar jag speciellt) och kvalitén är överlag helt okej. Men även denna ryggsäck har brister. Regnskyddet kunde ha gjorts lite tjockare, men det är lätt åtgärdat genom att helt enkelt köpa ett annat, grövre. Samt att blixtlåset på bottenöppningen gärna kärvar.

Sammanfattning:
En ypperlig ryggsäck för den som söker en billig (med tanke på vad man får för pengarna så är den billig) robust och säker ryggsäck så tycker jag Lundhags V8 serie är högst kompetent för att fylla din uppgift. Jag får inte glömma att tillägga Lundhags väldigt sköna bärsystem (midjebältet), man slipper rycka och slita i en "tamp" när man skall spänna fast. Två stycken "tampar" som går genom "block" så blir fast spänningen en fröjd.

Jag tycker att man helt klart skall prova denna säck om man är på jakt efter en ny.

Säcken har räddat mig från många slitna kroppsdelar, jag älskar denna säcken helt enkelt.

Plus: Sidfickor, frontfack och det underbara regnskyddet.

Minus:Skulle vilja ha lite höftfickor och fickor på remmen på magen

Kommentar: Har provat ryggan på en ca 1½ veckas vandring på Island.
konstaterar att säcken växt i förtroende hos mig.

Funktionalitet
- Sidfickor, enkla att packa i och ur, riktigt rymliga.
- Frontfack - Absolut toppen, lätta att ta fram utrustning ur hela säcken.
- Bottenfack, rymligt, men jag önskar en spännrem för att minimera storlek på det man packar.
Topplock - Borttagningsbart, bra och enkelt.
- Ficka för "personliga identitetshandlingar", bra ficka med möjlighet att snäppa fast nycklar etc. Skulle vilja ha denna fick vattettät dock. Iofs, när denna blir blöt, då badar du. (Iofs kantrade vi en kanot, och detta klarade sig)
- Regnskydd, otroligt bra och rymligt. Här får tältet, liggunderlag och lite skorplats utan problem. Bra att man kan spänna fast dem på sidorna så att sidfickorna täcks helt. Andra som var med på vandringen hade sin packning blött pga för små regnskydd..

Bärsystem
- Systemet blir bara bättre och bättre desstu mer man lär sig om inställningarna, inget ont i rygg eller axlar trots 25 kilos packning...

Min längd: 1.83

Slutbetyg, helt klart ett prisvärd rygga!
Jag väljer Lundhags nästa gång igen och rekommenderar den varmt.

Lite fakta om ryggan:
Vikt: 2900 g
Rygglängd: 61 cm

Lundhags info om ryggan:
Tvåsektioners-ryggsäckar med dragskostängning emellan, stor U-öppning på fronten till nedre sektionen. Ficka på fronten med stor ingång innanför till övre sektionen. Höjbart lock med en invändig och en utvändig ficka, locket kan lätt knäppas loss. Stort snölås och kompressionsrem med spänne under locket. Fasta expanderbara sidofickor. Hölster för vätskeflaska, liten ficka för småsaker. Ett isyxfäste och dubbla daisychain. Blixtlåskläppar med invävda reflexband. Löstagbart regnskydd, fäst i en bottenficka. Säkerhetsficka med nyckel-clip i säcken. Ljust foder för att lättare hitta i säcken.

Plus: Bra bärsystem och sitter skönt.

Minus:Inga direkt, kanske alla remmar.

Kommentar: Köpte ryggsäcken (V8 >70) för tre år sedan och är väldigt nöjd. Den sitter skönt även när man bär tungt, men det är viktigt att använda höftbältet på rätt sätt. Okunnig om hur jag skulle använda avbärarbältet hade jag det för långt ner första gången; som jag minns det enligt den medföljande instruktionen att ha avbärarbältets överkant precis under höftbenens överkant och sedan spänna åt. Hoppas att jag bara missförstått instruktionen från Lundhags. Efter fjällturens första dags vandring på 1,4 mil var ryggen helt slut och jag kunde knappt gå. Någon nerv hade säkert kommit i kläm. Ryggstödet längst ner på säcken pressade precis ovanför rumpan och tryckt på ryggslutet. Men, andra dagen hissade jag upp säcken högre och då blev det bra igen och därefter har ryggsäcken suttit perfekt.

Den känns stabil och det är toppen att kunna "luta" säcken backåt i nedförsbacke genom att släppa ut den lite vid axlarna. Dragkedjor, sömmar, spännen och väv känns bra. Effektiva fickor på sidorna. Axelbanden har bra passform. Själv är jag 195 cm lång och rätt axelbred.

En bra säck utan några utmärkande nackdelar som så ska vara i den här prisklassen. Den blir bara bättre och bättre ju mer man lär sig ställa in den och ju mer ryggskenorna har format sig efter ryggen.

Plus: Bra pris, bra bärsystem, mycket fickor

Minus:Många band som sladdrar,mest irriterande då man ska flyga

Kommentar: En ryggsäck som är mycket skön att bära. Höftbältet passar mig alldeles utmärkt då jag är ganska liten. Provade runt en hel drös med ryggor men valet föll på denna Lundhags V8 65L. Det är även lätt att komma åt ryggsäcken från fronten.Så det som jag är mest nöjd med är hur den sitter och bärsystemet.
Negativt...inte så mycket, men den har många band som fladdrar omkring

Sida: 1 2 Nästa Sista 

 

Logga in

Tips!