Klättermusen Mjölner 80

» Ladda upp produktbild

Klättermusen Mjölner 80


Tillverkare: Klättermusen
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Bäranordningen - blir inte trött i kroppen av den. Gillar att den är "nätt".

Minus:Mkt småsaker som jag inte fattar hur man skall använda eller juster för kroppen.

Kommentar: Jag har haft den som en backup ryggsäck då och då. Köpte den begagnad. Men när jag väl tog mig tillfället att använda den så upptäckte jag hur skön den är att bära. Väl värt priset om man värdesätter komfort.

Pris: 1500

Plus: Bäranordningen och användarvänligheten

Minus:Kvalitet kostar pengar, ibland riktigt mycket pengar...

Kommentar: Bäranordningen är verkligen bra, och höftbältet glider inte ned över ens mina smala höfter. På alla andra ryggsäckar som jag har provat har höftbältet förr eller senare smugit sig ner över höfterna, så att säckens hela tyngd har förskjutits till skuldrorna.

Höftbältet har en fast stoppning, och det gäller även ryggplattan. När man har vandrat en stund känns det riktigt bekvämt, och både ledigt och stabilt, även med en tungt packad säck.

Säckens konstruktion gör att man har en luftspalt mellan ryggen och säcken, vilket är skönt när det är varmt väder.

Först provade jag säcken i en vecka mot 500 kronor i hyra. Lastade säcken med 20 kg i form av sten och fyllda vattendunkar, ställde in remmarna och höftbältet efter bruksanvisningen och gick sen över stock och sten i en halvmil utan att behöva justera en endaste rem. Saken var klar! (Hyran drogs sen av från köpeskillingen.)

Bärsystemet är lite speciellt och det gäller även för justeringen. Den är inte svårare än på andra säckar, bara annorlunda. Grovjusteringen gör jag en gång per säsong hemma i vardagsrummet. Sen kan man finjustera under gång, till exempel ändra säckens balans lite beroende på om man går uppför eller nedför.

Mjölner liknar ingen annan ryggsäck som jag har sett. Den är bara en rak tygsäck med en bäranordning. En rullöppning upptill och en nedtill, samt en löstagbar mellanvägg inuti. Det är rejäla öppningar som gör det lätt att hitta och komma åt allt man packat ned, praktiskt och krångelfritt. Inga blixtlås som kan haka upp sig eller spåra ur. (Jo, den lilla plånboksfickan på insidan av topplocket har faktiskt blixtlås).

Tyg och bärsystem verkar vara slitstarka nog för att hålla i decennier.

Sammanfattning:
+ det är lätt att röra sig ledigt även med tung packning
+ säcken är "ren" utan en massa krafs som kan krångla
+ hålremmar för att fästa extrafickor och hållare - om man vill
+ man kan finjustera bärsystemet under gång
+ säcken är ganska lätt