Klättermusen Gungner 50 kevRyggsäck med specialanpassning för långfärdsskrinnare, med tillbehör som benslingor, kastlinepåse, säkerhetsspänne och karbinhake. Produceras och säljs av Klättermusen AB, http://www.klattermusen.se/swe/produkter/gungner.shtml


Tillverkare: Klättermusen
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Bekväm, snygg, praktisk, prisvärd.

Minus:Kommer inte på något.

Kommentar: Favoritryggsäck! Har använt den på ca 10 veckovandringar och massor kortare turer och båtturer och det går inte att se om den är sliten! Speciellt skönt att förstärkningen undertill är så rejält grov. Bra avbärarbälte, bra justeringar, bra tillbehör. Inte så farligt dyr heller. Många av KM-prodkterna är ju lite åt det dyrare hållet men deras mellanstora ryggsäckar tycker jag är klart prisvärda. För att vara en löjligt slitstark säck är den också lätt (knappt 2 kg för 50 liter har jag för mig). Funkar mycket bra till långfärdsskridsko. Så gott som vattentät, praktiskt med rullstängning. Avskalad look. Inga detaljer som gnisslar eller låter vilket min förra säck led av.

Köpplats: Sportkompaniet Tip Top AB

Plus: Smarta lösningar, mycket hög kvalitet i sömmar och detaljer

Minus:Något brett avbärarbältesband, (priset?)

Kommentar: Efter en rätt lång period av "tillfälliga lösningar" och förhoppningar om att jag kunde hitta något billigare alternativ föll jag så för två år sedan till föga och köpte Gungner skridsko. Efter två års användande är jag mycket nöjd, den har fungerat fläckfritt. Lätt och smidig samtidigt som den uppfyllt alla mina krav på en skridskosäck.

Höftbältet är höj och sänkbart, benslingorna är otroligt mycket skönare och smidigare än en grenrem, kastlinepåsen kan man placera antingen på axeln (som på bilden) eller på sidan efter ens preferenser. Höftbältespännet bytes från sommarvarianten som är smidig men kan gå upp i vaken till en säkerhetsvariant som inte går upp i vaken. Karbinhakesfästet fästs i en mycket smart lösning i axelremmen. Från avbärarbältet går en rem upp till karbinhaken. Allt (utom säkerhetsspännet) tas med lätthet av och på för anpassning till/från skridskofunktion.

På icke-issäsong är ryggsäcken en suverän mellanstor tursäck som täcker alla mina andra sommarfriluftslivsbehov.

Det enda jag retat mig på är att avbärarbältesbandet är lite för brett/säkerhetsspännet är lite för smalt, så man behöver bruka en del våld när man byter spänne.

Priset är visserligen ganska högt, men man får rejäl valuta för pengarna.

Staffan