Klättermusen Gunger 2.0En enkel, vattentät ryggsäck på 50 eller 40 liter med rullstängning och möjlighet att fästa extrafickor på. Kevlarförstärkt botten och öppning för vätskesystem. Finns i mörkgrön, grått och citrongult.


Tillverkare: Klättermusen
Tillverkarens produktsida
 
Betyg: 4.334.334.334.334.33
(betyg 4.33 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Smidig och hög kvalite

Kommentar: Mycket trevlig och smidig rygga som håller en mycket hög kvalite. Bra bärsystem!!

Plus: Enkel, vattentät, anpassningsbar

Minus:Bärsystemet klarar inte allt för mycket vikt, dyra tillbehör

Kommentar: Jag har haft en 50 liters Gunger i ca. 1 år nu och på det stora hela är jag väldigt nöjd. Den har använts på både kortare och längre turer, i alla slags väder. Ryggsäcken är vattentät till den grad att inget blir blött när det regnar, men man bör inte slänga den i sjön, då den har en liten öppning för vätskesystemets slang.

Bra: Otrolig slitstyrka, rullstängningen håller tätt och man behöver inget extra regnskydd. Det finns inget särskilt fack för vätskesystem, men det stör inte vidare, det är ju trots allt en enkel säck. Ryggsäcken sitter mycket bra, det går till och med att springa med den någorlunda väl. Rullstängningen gör att man kan anpassa storleken efter situationen. Dessutom har den ett ganska rimligt pris (för klättermusen) på 2001/2201 kronor beroende på om man vill ha 40 eller femtio liter. Det finns en uppsjö av olika fickor att köpa som man kan fästa på säcken för att modifiera, bl.a. 6l och 12l sidofickor, kartfodral, gpsfodral etc.

Dåligt: Inte mycket, men här är det: Bärsystemet klarar inte tunga laster väl, men det är den inte till för heller, man bör dock inte bära mer än 20 kg i den, axelremmarna och höftbältet är för mjuka för det. Det finns inte så många justeringsmöjligheter på säcken, men det går att fixa och man måste sällan justera om eftersom remmarna håller sig på plats väldigt bra. Extrafickorna är tyvärr ohyggligt dyra; en sidoficka med rullstängning på 12 l kostar ca. 650 kr. kartfodralet lika mycket.

Det är en bra ryggsäck för helgturer eller för minimalister som vill ha en rygga som inte kommer att svika. Den är även mycket smidig att resa med eftersom den är ganska smal och tight på ryggen, vilket är ett plus i trånga tågkorridorer etc.

Liknande produkter: Exped Mountain Pro

Pris: 2201

Plus: Bärkomfortt

Minus:Säckens form

Kommentar: Aldrig haft en ryggsäck med rullstängning tidigare. Alltid gillat ryggsäckar med en ren avskalad design.

Den har en grym bärkomfort, har provat med 20 kg och det var inga som helst problem. Den klarar mycket mer med god komfort.

Yttertyget verkar vara riktigt slitstarkt med rejäl förstärkning i bottendelen. Tycker bottentyget är så snyggt att jag hade kunnat tänka mig hela säcken i det!

Jag hade tänkt mig en 40 liters säck men bytte till en 50 liter pga att jag tycker att den är liten i storleken (tyckr även att 50 L säcken också är liten). Själva utformningen, minst i botten och bredast/störst i toppen tycker jag inte är helt lyckad. Hade velat se en mer jämn storlek (bredd) från botten och uppåt.

De horisontella hålbanden gör också att jag tycker att den blir lite svårpackad. Hårda saker "fastnar" på de oflexibla hålbanden. Dvs det går inte att trycka ned sakerna pga att banden inte ger efter. Hade gärna sett att de tog bort dem (bara mitt på baksidan ej på sidorna) eller använde sig av vertikala hålband.

Själva rullstängningen gör också att det kan vara lite svårt att utnyttja säckens volym helt. Den är rätt och slätt knöligare att stänga när den är full, än en toppmatad med lock är.

Banden för att justera säcken så att den passar användaren är väldigt långa. Ex toppstramarna kan man få sig en rejäl snärt i ansiktet av vid kraftiga vindar. Samma för bältet och axelremmarna, finns heller inga bra sätt att fästa/samla ihop överskottet. Å andra sidan så jag lite smal...

Kommer jag över dessa irritationsmoment så har den potential att bli min favoritryggsäck! Den är ruggigt skön att bära.

Hade jag fått önska mig en sak så är det ringar för pulkadragning i bältet. Hålbanden kan jag ju själv sprätta bort och de remmar som är för långa kan jag kapa.

Kortfattat: Grym bärkomfort men med personlighet. Prisvärd.

Kundservice: Hög servicenivå, beställde en 40 L konstaterade att den var för liten och kontaktade dem innan jag skickade in den med det medföljande adresskortet.

Logga in

Tips!