Kayoba Ryggsäck 70lStor rymlig lätt vandringsryggsäck.


Tillverkare: Kayoba
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Spännena är tillverkade av välkända YKK, vikt, pris.

Minus:Blixtlåsen är dock inte av YKK och har ingen märkning alls, men har fungerat bra.

Kommentar: KAYOBA Ryggsäck 70l är en mycket bra ryggsäck som har hållit måttet under mina vandringar. Jag behövde köpa en stor rymlig vandringsryggsäck som även var lätt och jag tittade runt lite på fjällrävens produkter, bland annat slagskeppet Kajka som i storlek 75l väger 3300 gram. Alldeles för mycket för min smak och priset var även alldeles för tokhögt (3695 kr).
Av en slump hittade jag på Julas hemsida en ryggsäck som fick goda recensioner av flera kunder. Kort och gott åkte jag till Jula och testade ryggsäcken, den satt som en smäck på ryggen. Det gjorde inte heller så ont för min plånbok, priset ligger på 500 kr. Vikten är 1750 gram och enligt den lättpackaren Jörgen Johansson ska en lätt ryggsäck med en enkel ram ligga mellan 1,2 och 1,8 kilo så ryggsäck är bra för den som vill börja med lättpackning med inte riktigt vågar testa de ramlösa ryggsäckarna som väger runt 600 gram.
Ryggsäcken är gjord av vattenanvisande yttertyg. Ryggsäcken är uppbyggd kring ett stabilt bärsystem som försetts med rejäla axelremmar, vadderat höftbälte, bröstrem samt en vadderad, ventilerad och flexibel ryggpanel. Så det är fullt möjligt att låna ur ryggsäck till en annan person. Dock har jag upplevt att det är lite svårt att ändra på ryggpanelen men det går om man är envis. Det stora huvudfacket kan matas över-/underifrån och har en dragkedjeförsedd avdelare som kan användas för att dela upp facket i två delar, vilket gör det lättare att organisera packningen. Utmed ryggsäcken finns det dessutom fem extrafack, varav alla är dragkedjestängda. Inuti huvudfacket finns fästen/ficka för vätskesystem samt öppning för dess slang, och på axelremmarna finns fästen för slangen. På höftbältet finns det dessutom på varje sida en ögla som är stor som en knuten näve som man kan hänga en extratröja eller blöta badbyxor.
Rekommenderas starkt.

Liknande produkter: Fjällräven kajka

Pris: 500

 

Logga in