Haglöfs Baltoro

Haglöfs Baltoro

Ur Haglöfs katalog 1995
Haglöfs Baltoro ryggsäck för långfärder med ett enda stort, odelat utrymme. Idealsäcken för dig som har hittat ditt eget packningssystem. Den generöst tilltagna vertikalöppningen på framsidan gör det lätt att komma åt den nedersta packningen.
Dubbel väv i botten ger extra slitstyrka. Stora sidofickor med förstärkta kanaler bakom, ytterficka i locket samt dubbla fästen för extrautrustning på höjden.
Tack vare Grönlandsramen fördelas tyngden på ett suveränt sätt.

Volym: ca 85 liter.
Vikt: ca 2500 gram.
Material: Polytex
Ram: Grönlandsramen, storlek large.
Bärsystem: Haglöfs Y-system.
Färg: Grön.

Polytex
En mycket tätslagen (Sig Density) ryggsäcksväv i ren polyester, med bättre riv- och brottstyrka än motsvarande polyamidväv. Den har även väsentligt bättre färgäkthet, både mot solljus och tvätt.
Polyesterfiber absorberar dessutom avsevärt mindre vatten är polyamidfiber, vilket göra att vattnet lättare rinner av en Polytexväv. Väven är belagd två gånger med Polyurethan (PU) för att vara helt vattentät. Först ett skikt som går in i väven, sedan ett skikt som skyddar mot nötning och omild behandling. Gramvikt 240 g/m3, vattenpelare > 1500 mm, dvs helt vattentät.

Haglöfs Y-system
Den klassiska Grönlandsramen kombinerad med Haglöfs Y-bärsystem ger enligt Haglöfs oöverträffade bäregenskaper.
Ryggsäcken lyfts i bärremmarna från en låg fästpunkt på ramen. Det gör att bördan fördelas från skuldrorna över hela axeln, vilket förbättrar bärkomforten avsevärt.
Med två toppstramare högst upp på ramen kan du fördela tyngden mellan höftbältet och bärremmarna, så att du alltid har en perfekt balanserad säck. Bärremmarna är anatomiskt utformade för att inte skava eller skära in.
Grönlandsramen finns i large samt medium lämplig för den som är kortare än 170 cm. Den finns monterad på Alaska och Baltoro.


Tillverkare: Haglöfs

 
Visar recensioner från      | Sortera efter    
Produkten har inte recenserats än

Skriv en egen recension

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.