Fjällräven Abisko 65Ryggsäck som rymmer en tältpackning.


Tillverkare: Fjällräven
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lagom med fickor. Bekväm.

Minus:Urusel axelremsinfästning

Kommentar: En ok ryggsäck. Dock så släpper axelremmarna efter en tidsatids användning och axelremmarna är kanske det viktigaste på en ryggsäck. Sömmarna för bröstspännet släpper också efter ett tag. En söm för axelremmarna är helt enkelt dålig design. Efter användande så lossnar helt enkelt axelremmen. Ryggsäcken är ok i sin funktionalitet annars.

Till dess försvar är att många andra ryggsäckstillverkare också har dålig infästning av axelremmarna. Duger till lättare användning. Använder den i jobbet så kan inte säga något om pris .

Plus: Robust men ändå lätt, bra avlastande bärsystem, rymlig, smidig, funktionell

Minus:Lite varm om ryggen.

Kommentar: Abisko är en ryggsäck som jag verkligen gillar. Den väger några hekto mer än andra lättviktsryggsäckar i samma storleksklass (Abisko 65 väger ca 2,2 kg), men dessa brukar ofta väga mindre på bekostnad av bärsystemet. Abisko har ett robust bärsystem som avlastar bra, och det är inga problem att bära 15-20 kg med den här säcken.

Utrymme: Utrymmet i säcken känns väl tilltaget och med min i övrigt relativt volymsnåla packning ryms utrustningen och maten för en längre tur på 1-2 veckor utan problem. Ytterfacket är väl tilltaget: Det är tillräckligt stort för att rymma förstärkningsplagg som man vill ha lätt tillgängliga. Inga sidofack finns, men nertill på säcken finns två väl tilltagna sidofickor. Där ryms vattenflaskan (eller exempelvis tältpinnarna). I topplocket finns två fack, det inre i mesh.

Funktion: Jag gillar att man kan öppna hela säcken i sidled, vilket underlättar för att komma åt packning som ligger långt ned i säcken. Kompressionsremmarna är en annan bra uppfinning: de är löstagbara och kan spännas på flera olika sätt, vilket ökar möjligheterna när man vill packa saker på utsidan. Topplocket sitter fast med remmar, vilket gör att det går att toppmata säcken, vilket är bra när mycket ska med.

Form: Säcken är smal och känns smidig att bära. Bottenplattan i hårdplats ger säcken bra stadga och gör att den håller formen. Det gör dessutom säcken väldigt snygg, förvisso rätt sekundärt.

Liknande produkter: Haglöfs Matrix, Lundhags Fjell Light

Kundservice: -

Pris: 2295

 

Logga in