Dana Design AlpineStor ryggsäck, ca 80liter, avsedd för klättring/vandring med relativt tung last. Avancerat bärsystem. Går att dra ihop till betydligt mindre volym. Stor delbar säck+topplock+stor platta för att fästa otympliga saker.


Tillverkare: Dana Design
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Bekväm, smidig, bär tung last bra, utmärkt kvalité

Minus:Tidigare dyr+svårtillgänglig, nu görs/säljs de av Marmot, bra pris

Kommentar: Har nu slitit hårt på min kära Dana Design säck i 5 år och kan inte hålla mig från att berätta hur bra den fungerat. Den sitter som gjuten på ryggen (man köper den i "sin"storlek) och bär tung last utmärkt så att det känns i ben och inte i rygg/axlar. Den är samtidigt smidig med tyngdpunkten nära kroppen så man kan röra sig hyfsat obehindrat i bökig terräng. Efter 5 år är fortfarande alla sömmar och vävar intakta. Det enda som gått sönder är plastspännet för avbärarbältet. Samtidigt som den rymmer mycket kan den bli betydligt mindre genom kompressionsremmar. Har använt den för allt från fjällturer och skidåkning till klättring och skridskor. Blir dock mindre smidig för mer atletiska övningar (typ klippklättring) p g a det kraftiga avbärarbältet som är så styvt att det är svårt att fästa bakom säcken. Det är synd att den inte säljs i Sverige längre, men importören (Berg&Hav) hade visst svårt att få den såld p g a sitt höga pris. Själv tycker jag att de ca 1000:- som den kostade mer än andra säckar varit otroligt väl investerade pengar. Går att beställa via postorder från USA. Länk till tillverkaren: http://www.danadesign.com

Edit: Efter 12 år fortfarande bäst. Den ska få hålla i evighet... Marmot har köpt Dana Design och tillverkar fortfarande systermodellerna till min rygga, Astralplane o Terraplane. Detalj- sömnads- o mtrl-kvalité kan nog ha taqgits ned lite för att passa större produktion, men rekommenderas fortfarande väldigt varmt att kika på om man vill ha en riktigt bra rygga m riktigt bra bärsystem.
/Patrik 070115

Logga in