Berghaus Extrem Crag

» Ladda upp produktbild

Efterföljaren till bl.a. Extrem Rock och Extrem Alpine. En säck i "mellanregistret" volymmässigt - 50 l, för klättring. Dubbla isyxfästen.


Tillverkare: Berghaus
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Kommentar: Har länge haft en "extrem rock" sedan tidigare, som till sist, efter många års extrem misshandel fick bli pensionerad, med hänsyn till de många turtimmarna med den, och att ett spänne till avbärarbältet blev krossat av oförsiktiga flygtransporttekniker.

Då just "extrem rock" inte görs längre, men den, och storebrorsan "extrem alpine" har fått en efterföljare i "extrem crag" blev det en sådan. Packvolymen är runt 50 liter, men då säcken kommer från Berghaus är det rätt rymliga liter. För huvudet finns en urfasning i locket, för att underlätta hjälm. Bra!

Vidare har säcken inget "extra lullull" som sidofickor eller små behändiga snoddar att spänna fast liggunderlag på, utan är relativt "ren", vilket jag uppskattar.

Något man faktiskt HAR satt på är "utrustningshängare" som på en klättersele, på midjebälte och axelremmar, schysst, då det gör det enklare att "racka på" med ryggsäcken.

I övrigt har säcken samma funktioner som de flesta andra säckar för "klättring" : förberett för vätskesystem, höjbart lock, rephållare under locket och avtagbart midjebälte.

En enkel, men ovanligt genomtänkt klättersäck, med andra ord. Riktigt, riktigt bra.

Logga in

Tips!